ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Δρόμοι της αλμύρας» της Κατερίνας Σχιζονίκα

δρόμοι-της-αλμύρας-της-κατερίνας-σχ-534052

Το βιβλίο της Βολιώτισσας Κατερίνας Σχιζονίκα «Δρόμοι της αλμύρας» θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 19.00 στο Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Θανάσης Νικολάου συγγραφέας, και ο Σταύρος Πλουμιστός σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η εκπαιδευτικός Αγνή Μεταφτσή και συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης.

Το βιβλίο μιλάει για τη ζωή των ναυτικών στη θάλασσα. Έχουν γραφεί πολλά για το ίδιο θέμα. Για περιπέτειες στα λιμάνια, περιγραφές από τόπους εξωτικούς και μνημεία αθάνατα στον κόσμο.

«Στο βιβλίο διάλεξα να γράψω για τη ζωή των ανθρώπων μέσα στο καράβι. Κι’ αυτό όχι για να πρωτοτυπήσω. Ζώντας μαζί με αυτούς τους ανθρώπους ανακάλυψα μια κουλτούρα, μια κοινωνία, άγνωστη σε μένα ως τότε. Μια κοινωνία με δική της διάλεκτο, δικά της συνθήματα, δικούς της άγραφους νόμους, που τους καθιέρωσαν η πείρα και η ζωή των ανθρώπων της θάλασσας. Μαγεμένη απ’ όλα αυτά που παρουσιάστηκαν μπροστά μου, μάζευα εικόνες, λόγια, αισθήματα και συναισθήματα στην ψυχή. Κάποια στιγμή, κάνοντας απολογισμό και εξακολουθώντας να τα βρίσκω συναρπαστικά, θέλησα να τα μοιραστώ με άλλους. Το πλήρωμα, σε κάθε βαπόρι, είναι μια μικρή κοινωνία, με όλους τους αντιπροσωπευτικούς τύπους και χαρακτήρες. Έτσι, δημιουργήθηκε το βιβλίο «ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΛΜΥΡΑΣ». Έγραψα, όσο πιο αληθινά και απλά μπορούσα, την καθημερινότητα των ναυτικών μας. Εκεί νομίζω βρίσκεται η ομορφιά της ζωής. Στα απλά και καθημερινά γεγονότα. Ελπίζω ο αναγνώστης να αισθανθεί τα αισθήματα και συναισθήματα, ζώντας νοερά, σαν αόρατος επιβάτης, μεταξύ του πληρώματος» αναφέρει η συγγραφέας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου