ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου με τραγούδια που «μυρίζουν» Ελλάδα…

συναυλία-του-μουσικού-σχολείου-βόλου-547228

Μια ξεχωριστή συναυλία προετοιμάζει αυτές τις μέρες το Μουσικό Σχολείο Βόλου με θέμα την ελληνικότητα και με τίτλο “Με την Ελλάδα καραβοκύρη…”. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 στις 20:30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας Βόλου και είναι αφιερωμένη στην Μελίνα Μερκούρη. Φωτογραφικό υλικό από το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» εκτίθεται στο Σχολείο και τον συναυλιακό χώρο.

Στην συναυλία θα παρουσιαστεί η χορωδία ελληνικής μουσικής του σχολείου με υπεύθυνες καθηγήτριες την Κερασία Σιάρα και Ιωάννα Χατζάκη. Στο πιάνο συνοδεύει η Θέη Μπαλατσού. Συμμετέχουν επίσης οι καθηγητές Βασίλης Αγροκώστας – λύρα, Δέσποινα Λουκίδου – τσέλο, Πέπο Σάλεμ – φλάουτο. Τον ήχο επιμελείται ο Κωνσταντίνος Κολέτσιος.

Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται από μουσική και τραγούδια που έχουν ως κοινό θέμα τους και σημείο αναφοράς την “ελληνικότητα”.

Κλασικοί Έλληνες ποιητές όπως ο Ελύτης, ο Σεφέρης, ο Γκάτσος αλλά και ο εθνικός ποιητής Δ. Σολωμός έχουν υμνήσει τη χώρα μας με την ποίησή τους και έχουν αναδείξει ο καθένας διαφορετικά στοιχεία και όψεις του ελληνισμού που όλα μαζί συνθέτουν έναν γοητευτικό πίνακα ζωγραφικής με χρώματα ζωντανά, που τόσο διαφέρουν από τα συνήθη μελανά χρώματα με τα οποία συχνά αντικρίζουμε τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Εκτός από τα μελοποιημένα ποιήματα των ποιητών αυτών, θα ακουστούν και τραγούδια νεότερων στιχουργών που κι αυτοί έχουν εμπνευστεί από τα ήθη, τα έθιμα και τα τοπία μιας Ελλάδας που είναι ακόμη και πάντα όμορφη αρκεί να ξέρει κανείς πώς να την αντικρίσει. Η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Αρετή Τζανετοπούλου δήλωσε «Με την μουσική μας παράσταση ‘Με την Ελλάδα καραβοκύρη’ μαθαίνουμε στους νέους να αγαπούν ό,τι πολυτιμότερο έχουμε ως λαός: την πατρίδα μας, τις αξίες της, τους ποιητές της, την Τέχνη, τον πολιτισμό της και σημειώνει τα λόγια της Μελίνας «Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Η Ελλάδα, αυτό είναι η περιουσία της και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε ΚΑΝΕΙΣ».

Η συναυλία θα έχει είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου