ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας με τον σολίστ Αργύρη Μπατσκίνη

ρεσιτάλ-κλασικής-κιθάρας-με-τον-σολίσ-557192

Ο κύκλος συναυλιών του «Χειμωνανθού» ΙΙΙ, «Μουσικά απογεύματα Κυριακής στο Δ.Ω.Β.», που εντάσσονται στον ετήσιο προγραμματισμό της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, ολοκληρώνεται με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό μουσικό πρόγραμμα από τον σολίστ της κλασικής κιθάρας Αργύρη Μπατσκίνη. Το ρεσιτάλ αυτό θα παρουσιαστεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στο Φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, όπου θα ακουστούν έργα των: M. Giuliani, H. Villa Lobos, A. Barrios Mangore, A. Piazzolla, J. Cardoso, L. Brouwer, C. Domeniconi, F. Chopin, E. Satie και άλλων. Μαζί του θα συμπράξουν: η Ανίτα Λεφάκη στο τσέμπαλο και η διπλωματούχος Σοφινίκη Μπατσκίνη στην κιθάρα.

Ο Αργύρης Μπατσκίνης γεννήθηκε στο Βόλο το 1966. Σε ηλικία 20 χρονών πήρε το πτυχίο του από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου και τρία χρόνια αργότερα το δίπλωμα κλασσικής κιθάρας, από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 1997 αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα» από την ανώτατη σχολή Μουσικής της Κολωνίας (Wuppertal).
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια κλασσικής κιθάρας με τους σημαντικότερους σολίστ και συνθέτες κλασσικής κιθάρας όπως: R. Aussel, Jesus Otrega, Niel Smith, W. Lendle, H. Kappel, Ernesto Cordero και Leo Brouwer. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο και άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Στο εξωτερικό έχει παίξει σε Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία. Έχει συμπράξει με μουσικά σύνολα, ντούο (κιθάρα και βιολί), κουϊντέτα και κουαρτέτα, ερμηνεύοντας έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Το 2001 ίδρυσε το σύνολο κλασσικής κιθάρας «επί χορδών και τάστων» με το οποίο παρουσίασε έργα κλασικών συνθετών (κοντσέρτα Vivaldi, Boccherini) αλλά και Ελλήνων (Ε. Ρεμπούτσικα, Μ. Χατζιδάκη), σε μεταγραφή για τέσσερις κιθάρες. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την συμφωνική του Wuppertal Cologne υπό τη διεύθυνση του Reinmar Neurer, την ορχήστρα «Παλίτονος Αρμονία» του Γ. Μαρκόπουλου και την συμφωνική του Βόλου, με μαέστρο τον Σ. Κόγκαν.

Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ, για το δίσκο ‘40 Ανέκδοτα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη’ υπό τη διεύθυνση του Α. Καρβούνη καθώς και για την επανέκδοση του δίσκου ‘Λιλιπούπουλη’. Το 2006, ηχογράφησε, ερμηνεύοντας ως σολίστ, έργα του A. Vivaldi και του L. Boccherini με το σύνολο «Επί χορδών και τάστων». Από το 1983 έως σήμερα διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Από την τάξη του έχουν αποφοιτήσει μέχρι σήμερα πάνω από 50 μαθητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου