ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι»

η-πριγκίπισσα-και-το-μπιζέλι-562120

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) φιλοξενεί τη θεατρική παράσταση για παιδιά προσχολικής ηλικίας «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι», την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 10.30π.μ. στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Το έργο, που βασίζεται στο δανέζικο παραμύθι του Χανς Κριστιαν Αντερσεν «Η πριγκίπισσα και το ρεβίθι», έχει διασκευάσει η Μαργαρίτα Κυραγιάννη. Πρόκειται για μια ξεχωριστή παράσταση που παρουσιάζει η ομάδα «Θέατρο Ρετρό». Η ηθοποιός, οι κούκλες, τα εμψυχωμένα αντικείμενα, τα σκηνικά αντικείμενα και η μουσική παρουσιάζουν στους μικρούς θεατές την αξία της ισότητας.

Η παράσταση έλαβε το 3ο Βραβείο στην 81η ΔΕΘ, έπαινο συμμετοχής στο «In Progress Feedback Festival» και τιμητική διάκριση από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία: Μαργαρίτας Κυραγιάννη, Αγγελικής Φράγκου, διδασκαλία κούκλας από την Εμμανουέλα Καποκάκη, placement από τον Ηρακλή Μπριασούλη, σκηνικά αντικείμενα και μουσική επιμέλεια από το «Θέατρο Ρετρό». Τη μετάφραση στα Αγγλικά επιμελήθηκαν οι: Ελένη Καζαντζίδου και Μιχάλης Κουλουρίδης, το κοστούμι η Βιβέτα Στρατηγού, τα γραφιστικά η Σπυριδούλα Αρταβάνη, την οργάνωση παραγωγής η Θηρεσία Θεοδώρου. Ερμηνεία Αγγελική Φράγκου, φωνή «μαμάς» Μαργαρίτα Κυραγιάννη, φωνή «βασίλισσας» Ελένη Κασσίου, φωνή «πρίγκιπα» Αχιλλέας Παπαγεωργίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά 10:00 – 17:00, εκτός Τρίτης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου