ΑΛΜΥΡΟΣ

Συναυλία του Βασίλη Λέκκα στον Αλμυρό

συναυλία-του-βασίλη-λέκκα-στον-αλμυρό-564540

Μουσική παράσταση με τον γνωστό τραγουδιστή Βασίλη Λέκκα θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 21.30 στην αποθήκη της «Αλατόστρατας» στον Αλμυρό. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Ρεμπέτικο» με την Κοιν. Σ. Επ. «Αλότοπος».

Η μουσική παράσταση του Βασίλη Λέκκα στηρίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας, με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, που μαζί τους ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.

Εξίσου σημαντικές είναι οι δισκογραφικές συνεργασίες του Βασίλη Λέκκα με τους Γιάννη Σπάθα, Γιώργο Τρανταλίδη, εκφραστές της ελληνικής και όχι μόνο μουσικής, που πολλά από τα τραγούδια τους θα ακουστούν στην παράσταση, από την οποία δεν θα λείψουν και ακυκλοφόρητα τραγούδια. Επίσης θα ακουστούν τραγούδια από την πρόσφατη δισκογραφική συνεργασία που έγινε στο 2015 με τίτλο «Τον εαυτό μου ρώτησα» σε μουσική της Βάσως Αλαγιάννη, καθώς επίσης τραγούδια από τον δίσκο με τον τίτλο «Να σου δώσω μια να σπάσεις», ένα αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη, που και αυτός κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά.

Επίσης δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στην παράδοση, μια που ο Βασίλης Λέκκας την υποστηρίζει έμπρακτα έχοντας ηχογραφήσει παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και προτείνοντας μέσα από τη δισκογραφία του νέους τραγουδοποιούς με προσανατολισμό στην παράδοση.

Πέρα από την αναφορά στους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, η παράσταση συγκεντρώνει και το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α. Δαβαράκης, ο Ε. Αρανίτσης, Μάνος Ελευθερίου, Μαρία Παπαδάκη, Γιάννης Σπυρόπουλος «Μπαχ» και φυσικά θα είναι εκτεταμένη η αναφορά στον Βασίλη Τσιτσάνη, στον Γιάννη Παπαϊωάνου κ.ά.

Ο Βασίλης Λέκκας, με τον δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου