ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Είκοσι θεατρικά χρόνια

είκοσι-θεατρικά-χρόνια-566190

Τη θεατρική παράσταση «Νυφικά και φονικά» θα παρουσιάσει η «Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων και Συνεργαζομένων – «ΑΘΕΜΙΤΟΣ»», που συμπληρώνει δύο δημιουργικές δεκαετίες, στις 22, 23 και 24 Φεβρουαρίου στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου, είναι συμπαραγωγός της παράστασης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου).

Η θεματική είναι καθαρά «γυναικεία». Το πρώτο μέρος αποτελείται από τις ιστορίες γυναικών της μεταπολεμικής (και μεταπολιτευτικής) Ελλάδας, με αποτυχημένους γάμους, ρημαγμένα όνειρα ή μίζερες ζωές. Το δεύτερο μέρος γυναίκες που έχουν διαπράξει εγκλήματα, διηγούνται χωρίς περιστροφές και εν συντομία, τα αίτια και τον τρόπο του φόνου που διέπραξαν.

«Ήταν τόσο αναίτιοι και παρανοϊκοί οι φόνοι που μας ανακοινώνουν θεατρικά; ή το πρώτο μέρος με τη ζωή των γυναικών, τη γεμάτη ψυχαναγκασμούς (καλή θυγατέρα, καλή σύζυγος, δούλα και κυρά) οδηγεί κάποιες σε «επόμενες λογικά» παράφορες πράξεις; Η παράσταση ακροβατεί μεταξύ και μελοδραματισμού και υπερτονισμένου μαύρου χιούμορ, με τις 9 μούσες, νύμφες και Ιουδήθ, σε έντονες εναλλαγές και γρήγορο ρυθμό, λειτουργεί ως βιντεοκλίπ, προσπαθώντας είτε να κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον του θεατή, είτε να δημιουργήσει έναν καμβά εξπρεσιονιστικού πίνακα –σαν τη σύγχρονη ζωή- που να μείνει στο υποσυνείδητό του» υπογραμμίζουν οι δημιουργοί.

Συντελεστές: Στο μέρος εμφανίζονται οι Δήμητρα Καραπαναγιώτη, Μαρία Καρατζιά, Αγγελικούλα (Αναστασία) Σταμοπούλου. Στο δεύτερο μέρος ανεβαίνουν στη σκηνή οι Ολγα Γεωργοπούλου, Ξενία Κουτσιμάνη, Μαρίε Μάρκου, Χριστίνα Κατσαρού, Χαρά Γαλλέα, Μαρία Κοκκαλάρα.

Τη σκηνοθεσία – μουσική επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Κοσμάς και το δίπτυχο χορογραφίες – κίνηση η Ζάννα Γαλλιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου