ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Αναζητώντας την ηρεμία»

αναζητώντας-την-ηρεμία-582107

Φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Αναζητώντας την ηρεμία» θα φιλοξενηθεί στη Στοά Τέχνης του Πολυχώρου Τσαλαπάτα (Γιαννιτσών και Λαχανά) στο Βόλο.

Επτά φωτογράφοι εκθέτουν τη δική τους αναζήτηση για ηρεμία μέσα από το φακό τους από τις 2 έως τις 28 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης που θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 10.00 – 01.00, με ελεύθερη είσοδο.

Ο Πολυχώρος Τσαλαπάτα παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση, μέσω της οποίας επτά φωτογράφοι εκθέτουν τη δική τους αναζήτηση για ηρεμία μέσα από το φακό τους.

«Σε μια Ελλάδα που πάλλεται, μοχθεί και αναδιαμορφώνεται μέσα από ένα ετερόκλητο σύνολο στοιχείων και εικόνων που συντελούν τη σημερινή της πραγματικότητα… Κι ίσως να είναι ακριβώς ετούτο το χαοτικό, πολυσχιδές του χαρακτήρα της που αιώνια συντηρεί την αναδημιουργία της. Κάπου ανάμεσα σε εκείνα τα στοιχεία που τη βασανίζουν βρίσκονται και αυτά που την ανακουφίζουν. Ποιός είναι ο ρόλος του καλλιτέχνη; Να αναδείξει τη δημιουργία μέσα από τη φθορά, το φως μέσα από το σκοτάδι, την ηρεμία πίσω απ’ την καταστροφή και τη γαλήνη, που βρίσκει τρόπο να αναγεννηθεί ακόμα και στις πλέον ταραγμένες εποχές. Η έκθεση «αναζητώντας ηρεμία» παρουσιάζει ακριβώς αυτό. Την ανάγκη, όσο και δυνατότητα του ανθρώπου να προσανατολίζεται προς τη χαρά, τη δημιουργία και τη δική του προσωπική γαλήνη, δημιουργώντας την, ανασκαλίζοντας στιγμές, εικόνες, διαδρομές και αναμνήσεις που τη συντηρούν. Ένα μήνυμα ελπίδας και ομορφιάς για τις στιγμές που μένουν» όπως υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν: «Προσωπικά καταφύγια». Όλοι έχουν μια κρυψώνα από τον κόσμο. Στοιχεία και εικόνες που ως σύμβολα ή χώροι, μας ταξιδεύουν μακριά ή μέσα μας.

Στην ενότητα «Διαδρομές» επιχειρείται να δοθεί απάντηση στο ερώτημα ποιο είναι το νόημα του ταξιδιού, που το κάνει πάντα τόσο σημαντικό; Γιατί το λέμε απόδραση ή διέξοδο και από τι; Εικόνες που ξεδιπλώθηκαν στις διαδρομές μας και έκαναν το βλέμμα μας να μείνει ακίνητο κι υπνωτισμένο λίγο πιο πολύ.

Στην αντίστοιχη ενότητα «Η στιγμή που μένει», γίνεται αναφορά στις στιγμές που πάγωσαν τον χρόνο. Φιγούρες και ψυχές που εν γνώσει τους ή μη, ζέσταναν την ψυχή μας.

Τη φωτογραφική ομάδα απαρτίζουν οι: Ζούρας Δημήτρης, Κοσιντάς Ηλίας, Μακρίδης Γεώργιος, Μαρτίδης Γιάννης, Πουλής Βαγγέλης, Ρομπόκος Γιάννης, Τυρολόγου Σώτη. Τη φωτογραφική επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβε ο Γιώργος Μακρίδης και το Concept Development η Αγγελική Γερογιάννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου