ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γράφει τη δική του μουσική

γράφει-τη-δική-του-μουσική-596923

Στο Βόλο και στη μουσική σκηνή του ​ Lab Art, στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, θα εμφανιστεί ο ανερχόμενος μουσικοσυνθέτης Theodore, μεθαύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, με προσκεκλημένο τον Georges Gaudy.

Ο Theodore, ένας από τους πιο συγκλονιστικούς συνθέτες – music performers της σύγχρονης σχολής της Ελλάδας, επιστρέφει στο Βόλο για να παρουσιάσει κομμάτια από τα δύο προσωπικά του άλμπουμ, «7» και «It is but it’s Not». Μαζί του εμφανίζεται η πενταμελής μπάντα του, ανάμεσά τους και η αγαπημένη Melentini .

Μια ομάδα καλλιτεχνών που επιμελείται σταθερά τον ήχο και τα φώτα σε κάθε live του Theodore μέσα από τις παραστάσεις καταφέρνει να παρασύρει το κοινό σε μια διαφορετική live εμπειρία, άκρως ατμοσφαιρική..

Συνθέτης, performer και πολυοργανίστας με αξιοσημείωτη πορεία, ο 24χρονος Theodore αντλεί επιρροές από Pink Floyd, Χατζιδάκι μέχρι και Radiohead σε συνδυασμό με την παραδοσιακή́ ελληνική́ μουσική́. Με ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους Έλληνες σύγχρονους δημιουργούς, ξεδιπλώνει μια ευρεία γκάμα ατμοσφαιρικής, ψυχεδελικής και ambient μουσικής με μια ιδιάζουσα, ηλεκτρονική post-rock τεχνοτροπία που είναι άκρως εντυπωσιακή, ταυτόχρονα αφήνοντας ανοιχτές τις πόρτες στον κλασικό ρομαντισμό.

Οι live εμφανίσεις του είναι επιλεκτικές και τόσο ξεχωριστές όσο και οι συνθέσεις του. Τα media στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τον περιγράφουν ως ανερχόμενο αστέρι και ένα σπάνιο ταλέντο. Το ΒΒC έπαιξε δύο τραγούδια από το δεύτερο άλμπουμ του, δηλώνοντας ότι «είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορούμε να ακούσουμε αυτή τη στιγμή».

Σημειωτέον ότι το άλμπουμ έχει την υπογραφή του Ken Thomas, του παραγωγού των Sigur Ros και του Yann Tiersen. Στιγμές που καταγράφονται ως σημαδιακές, όπως η παράσταση του στον αρχαιολογικό χώρο στ του Ολυμπίου Διός (2015) όπου επένδυσε ζωντανά την ταινία του Buster Keaton «The Cameraman», την προσωπική συναυλία του στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής (2014), live gigs στην Αθήνα και σε clubs και φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις στην Ευρώπη, θα έχουμε όλοι τη χαρά να δούμε από κοντά στο Τσαλαπάτα στο Βόλο σε μια σπάνια βραδιά.

Το σχήμα Τheodore απαρτίζουν οι: φωνή, πιάνο, synthesizer, glockenspiel και kaoss pad: Theodore, ηλεκτρική κιθάρα: Βασίλης Ντοκάκης, Alessandro Giovanetto, μπάσο: Νικόλας Παπαχρονόπουλος, φωνή, synthesizer, glockenspiel, τρομπέτα: Melentini, ντράμς: Ashley Hallinan.

Oι πόρτες ανοίγουν στις 21.00, η βραδιά αρχίζει στις 22:00. Οι τιμές εισιτηρίων είναι 8 ευρώ στην προπώληση και 10 ευρώ στο ταμείο. Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 2421 40 3454 (ώρες καταστημάτων).

Τα σημεία προπώλησης είναι: Viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και στα καταστήματα: Public Βόλου και όλης της Ελλάδας, Seven Spots (Κ. Καρτάλη καθώς και Πολυμέρη), Tender Bar (Ογλ 35), Bruno Coffee Stores (Δημητριάδη με Τοπάλη), Illusion RT (Τ. Οικονομάκη με Αγ. Νικολάου), Classic (Ερμού 187).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου