ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η θρυλική όπερα του Γκουνό, Ρωμαίος και Ιουλιέτα στο Αχίλλειον

η-θρυλική-όπερα-του-γκουνό-ρωμαίος-και-600573

Η πέμπτη παραγωγή στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met:Live in HD” που εξασφάλισε για πέμπτη χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ είναι η πασίγνωστη όπερα του Γκουνό, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στις 19:55 σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη και τη Μετροπόλιταν όπερα στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου & Ιάσονος.

Ο συγκλονιστικός συνδυασμός του Vittorio Grigolo και της Diana Damrau, που πρωταγωνίστησαν πέρσι στη Μανόν, σμίγει ξανά σε μια νέα παραγωγή της όπερας του Gounod βασισμένης στο έργο που έγραψε ο Shakespeare στην αρχή της σταδιοδρομίας του, το 1595. Η υπόθεση αφορά σε δύο εραστές οι οποίοι οδηγούνται στο θάνατο λόγω των διενέξεων των φεουδαρχικών οικογενειών τους. Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του.

Η Damrau κάνει το ντεμπούτο της στον ρόλο της Ιουλιέτας στη νέα σκηνοθεσία του Bartlett Sher, υπό τη διεύθυνση του Gianandrea Noseda. Ο Elliot Madore ερμηνεύει τον Μερκούτιο και ο Mikhail Petrenko τον Αδερφό Λαυρέντιο. Η σκηνοθεσία του Sher είναι μια παραγωγή της La Scala, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2008.

Ο Σαρλ Φρανσουά Γκουνώ ήταν Γάλλος συνθέτης, γνωστός για τη μελοποίηση του Ρωμαίος και Ιουλιέτα αλλά και πλήθους θρησκευτικών τραγουδιών και έργων. Γεννήθηκε στο Παρίσι και υπήρξε γόνος καλλιτεχνικής οικογένειας. Σπούδασε στο Ωδείο των Παρισίων. Το 1851 γράφει την πρώτη του όπερα, “Σαπφώ”, της οποίας η παράσταση όμως αποτελεί πλήρη αποτυχία και σχεδόν μια δεκαετία αργότερα ακολουθεί ο “Φάουστ”, πάνω σε κείμενο του Γκαίτε. Αν και η υποδοχή της ήταν χλιαρή, εν τέλει γίνεται παγκόσμια επιτυχία και μέρος του ρεπερτορίου των λυρικών θεάτρων όλου του κόσμου. Μόνο στην Όπερα των Παρισίων είχαν δοθεί 2000 παραστάσεις μέχρι το 1975. Από το 1870 ως το 1874 ο Γκουνώ εγκαθίσταται στην Αγγλία αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της σημερινής Royal Choral Society (Βασιλική Χορωδιακή Λέσχη).

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο «Δίαυλο » τηλ. 2421025363, Τοπάλη 14.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr/

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου