ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορτάστε στο Βόλο…

γιορτάστε-στο-βόλο-616342

Ξεκινά αύριο Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στις 11:00-13:00, στο Κέντρο Τέχνης Τζιορτζιο Ντε Κίρικο (Μεταμορφώσεως 3) το διαδραστικό πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας με λόγια και με βήματα», για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, στο πλαίσιο της έκθεσης «ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗ 7».

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι αυτοσχεδιασμού για μικρά παιδιά. Με αφετηρία έργα ζωγραφικής και με βάση τα χρώματα, θα προκύψει μία ιστορία που θα συνδυάζει την αφήγηση με μουσική και κινησιολογικό παιχνίδι. Το αποτέλεσμα θα είναι μία διασκεδαστική παράσταση με χορογραφία και δημιουργική έκφραση. Εμψυχώτριες της εκδήλωσης είναι η Μαρία Φραγκουδάκη (ιστορικός τέχνης-ηθοποιός) και η Ελένη Φραγκουδάκη (χορεύτρια). Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί την ίδια ώρα, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 και την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017.

Η ομαδική εορταστική έκθεση «ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗ 7», διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή εξήντα καλλιτεχνών της πόλης. Οι φιλότεχνοι έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένο το έργο σημαντικού μέρους του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης, αλλά και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να συνυπάρξουν δημιουργικά σε αυτό το «ομαδικό ετήσιο καλλιτεχνικό ραντεβού». Θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής και κοσμήματα.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο «Φιλανθρωπικό δέντρο» γεμάτο με καλλιτεχνικά δώρα, έργα πολύ μικρού μεγέθους με την υπογραφή των καλλιτεχνών, που πωλούνται σε χαμηλή, συμβολική τιμή.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα προσφερθούν στα ευαγή ιδρύματα: Ορφανοτροφείο Βόλου, «ΕΛΕΠΑΠ» Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, «Η ΠΙΣΤΗ» Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «ΦΛΟΓΑ» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «Κουζίνα Αλληλεγγύης».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 -13.00 και 18.00 -21.00, και Σάββατο 10.00 -13.00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 3.Τηλέφωνο επικοινωνίας 2421031701.

Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, στις 21.15, παρουσιάζεται στο θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής» (Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου), η νέα θεατρική παραγωγή από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, «Δάφνες και πικροδάφνες». Πρόκειται για το εμβληματικό έργο, σταθμό της ελληνικής μεταπολεμικής δραματουργίας, των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά. Η δεύτερη παράσταση θα δοθεί την ίδια ώρα, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ενώ η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης προγραμματίζεται την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο Δίαυλο στην οδό Τοπάλη 14 και στο τηλέφωνο 2421033692. Τηλέφωνο θεάτρου 2421078164.

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 20.30, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο- Μανδηλαρά και Σταδίου) θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Μαγικά Χριστούγεννα», με όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο. Ερμηνεύουν οι Κ. Αποστολοπούλου (υψίφωνος), Τ. Χατζηδήμου (μεσόφωνος), Θ. Φυσέκης (σαξόφωνο), και Ν. Παπαδημητρίου (πιάνο). Αντί εισιτηρίου οι θεατές μπορούν να ενισχύσουν προαιρετικά ευαγή ιδρύματα (Ορφανοτροφείο Βόλου, «ΕΛΕΠΑΠ» Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, «Η ΠΙΣΤΗ» Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «ΦΛΟΓΑ» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «Κουζίνα Αλληλεγγύης»).

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου και οι Σχολές Χορού Chorus Line & Dance Academy, θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «Χορεύοντας Waltz». Θα ακουστούν τα εμβληματικά έργα του μεγάλου αυστριακού συνθέτη Γιόχαν Στράους, αλλά και συνθέσεις των Χατζιδάκι και Ρεμπόυτσικα, τα οποία θα πλαισιώσει η χορογραφία των σχολών δημιουργώντας μία χριστουγεννιάτικη εορταστική ατμόσφαιρα με άρωμα Βιέννης λίγο πριν την Πρωτοχρονιά!

Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου στις 12:00 το πρωί Παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, μία γιορτινή συναυλία από την «Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου», προσφέροντας τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους που θα την παρακολουθήσουν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης κι ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι γεμάτο γνωστές κλασικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες -και όχι μόνο-, συνθέτοντας ένα σκηνικό υπέροχου μεσημεριού πολιτισμού και αυθεντικού χριστουγεννιάτικου πνεύματος.

Στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά και Σταδίου) συνεχίζεται η εορταστική έκθεση των μαθητών της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης «Τα Ουράνια της Αγάπης Δώρα, Μηνύματα στη Γη Ελπιδοφόρα» που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Α΄/θμια Εκπαίδευση Ν. Μαγνησίας. Στην έκθεση παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα ζωγραφικής, δημιουργίες των μαθητών εμπνευσμένες από την εορταστική περίοδο.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Ιανουαρίου.

Το ωράριο επισκέψεων είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00-21:00, ενώ μετά από συνεννόηση υπάρχει δυνατότητα για ομαδικές επισκέψεις σχολείων.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και το τηλέφωνο επικοινωνίας: 2421091150 και 6977988833 (κ. Νικηφόρου Έλενα).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου