ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Χαμογελάστε κύριε Τσέχωφ»

χαμογελάστε-κύριε-τσέχωφ-616352

Μετά την μεγάλη απήχηση που είχε στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας η κωμωδία «Χαμογελάστε κύριε Τσέχωφ» του Άντον Τσέχωφ, η Πειραματική Σκηνή, για να ικανοποιήσει τα πολλά αιτήματα των θεατών που δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν την παράσταση, θα δώσει ακόμη μια έκτακτη παράσταση τις ημέρες των εορτών και, συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 20.00, στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας).

Πρόκειται για μια σειρά από οκτώ δροσερά, πνευματώδη και σπαρταριστά διηγήματα του μεγάλου Ρώσου, που γράφτηκαν από το 1886 και μετά, και ο αντικειμενικός σκοπός του συγγραφέα ήταν αποκλειστικά το κωμικό στοιχείο και η σάτιρα για τη σάτιρα, τα οποία απέμειναν κλασικά στην παγκόσμια λογοτεχνία ως μικρά αριστουργήματα, διασκευασμένα για το θέατρο, δεμένα μεταξύ τους σε μία παράσταση. Οι διάφοροι χαρακτηριστικοί τύποι της ανθρώπινης τοιχογραφίας της εποχής του, που δημιούργησε ο πεζογράφος και δραματουργός Τσέχωφ, παρελαύνουν μπροστά μας πανανθρώπινοι, με όλα τους τα λάθη, τους καημούς και τα πάθη τους, ντυμένοι με την ασύγκριτη χιουμοριστική δύναμη, τη γλαφυρότητα και τη ζωντάνια του αξεπέραστου «Τσεχωφικού στυλ».

Και ενώ έχουν γραφτεί πριν από τόσα χρόνια, οι τύποι των διηγημάτων του Τσέχωφ είναι σήμερα οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας.

Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρίας Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης οι: Θάλεια Κόγκα, Άννα Μαρία Παναγιωτάκη, Τάκης Ρεζάν, Δημήτρης Πανταζής, Σπύρος Χαλκιάς.

Η πώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου.

Το τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων είναι 6944388045.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου