ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Βόλο

χριστουγεννιάτικες-εκδηλώσεις-στο-β-620277

Συνεχίζεται στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο (Μεταμορφώσεως 3) η ομαδική εορταστική έκθεση «Γιορτές με τέχνη 7», που διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή εξήντα καλλιτεχνών της πόλης. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα προσφερθούν στα ευαγή ιδρύματα Ορφανοτροφείο Βόλου, «ΕΛΕΠΑΠ» Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, «Η ΠΙΣΤΗ» Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «ΦΛΟΓΑ» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «Κουζίνα Αλληλεγγύης». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10.00-13.00 και 18.00 -21.00 και Σάββατο 10.00-13.00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αύριο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, το Μουσικό Σύνολο «Ίαμβος» στις 21.00, παρουσιάζει μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τίτλο «Μουσικό καλειδοσκόπιο». Το μουσικό σύνολο απαρτίζουν οι: Κωνσταντίνος Γράβος, τρομπέτα, Δρ. Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη, πιάνο, Ζαφειρούλα Χαντή, βιολοντσέλο. Το φιλόμουσο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει συνθέσεις από διαφορετικές εποχές, διαφορετικά είδη μουσικής, αλλά και από διαφορετικές χώρες προέλευσης, πλαισιωμένες από γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες, χαρίζοντας στην εκδήλωση εορταστικό χαρακτήρα.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 21.00, στο πλαίσιο της έκθεσης «Shall we Dance? Γιορτές με τέχνη και Χορό», διοργανώνεται στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, η βραδιά χορού «Una noche con tango». Πρόκειται για μία βραδιά Αργεντίνικου τάνγκο με ζωντανή μουσική και τη συμμετοχή των σχολών χορού Alternative, Los Tangueros de Volos-Chorus Line, Dance Academy, Εν Χορώ Ζειν, Magic Steps και Libre dance. Θα ακολουθήσει πάρτι.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 21.00, διοργανώνεται στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής μία πολύ ενδιαφέρουσα Μουσικοχορευτική Παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Το φωνητικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, «Voice & Voices» υπό την καθοδήγηση, αλλά και μαζί με τη διακεκριμένη υψίφωνο και καθηγήτρια μονωδίας του Ωδείου, Σύλβια Τσιμπανάκου, θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από μιούζικαλ, καθώς και γνωστά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, πλαισιώνοντας μία ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου στις 12.30, θα ηχήσουν τα κάλαντα στους γιορτινούς δρόμους της πόλης από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου δημιουργώντας μία εορταστική ατμόσφαιρα την παραμονή των Χριστουγέννων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου