ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

ρωμαίος-και-ιουλιέτα-626129

Το θεατρικό έργο έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (Σαν το σκύλο με τη γάτα) του Ουίλιαμ Σαίξπηρ θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί και στις 4 το απόγευμα, στην Παλιά Ηλεκτρική.

Το έργο παρουσιάζεται από την παιδική σκηνή «Τα πιπινάκια» σε διασκευή για παιδιά του Γιάννη Καλατζόπουλου, σκηνοθεσία Χριστίνας Στόγια, μουσική- σύνθεση Κασσιανής Αμυγδαλίτση, σκηνικά Ελένης Γεραλή, χορογραφίες Κατερίνας Βαλατσού, βοηθός χορογράφου η Αγγελική Τριανταφύλλου, τεχνική υποστήριξη Γιάννης Λιάρος, φωτογραφίες Εμμανουέλα Ρέπα, επιμέλεια προγράμματος – αφίσας Βίκυ Χαρατσή.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Βίκτωρας Παπανικολόπουλος, Ρωμαίος, Κωνσταντίνος Δράκος, Μερκούτιος, Δήμητρα Παυλοπούλου, Ιουλιέτα, Αγγελική Τριανταφύλλου, Παραμάνα, Δέσποινα Χατζή, Παραμάνα, Γιούλη Γουλιώτου, Τυβαλτος, Μαρία Καργαδούρη, Πάτερ Λαυρέντης.

Η Χριστίνα Στόγια, με πολυετή θητεία στο θέατρο, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σκηνοθετεί την παράσταση και υπογραμμίζει : «Αγάπη – Έρωτας- Συμφιλίωση- Αντιρατσισμός, ζωντανεύουν στην παιδική μας σκηνή μέσα από τον υπέροχο μύθο του μεγάλου μας Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε διασκευή του υπέροχου Γιάννη Καλατζόπουλου. Οι ήρωες μετατρέπονται σε ζωάκια, γάτες και σκύλους. Είναι πιο κοντινή η προσέγγιση στα μηνύματα του έργου για τα παιδιά. Οι εχθρικές οικογένειες των Μοντέγων και Καπουλέτων θέλουν με κάθε τρόπο να χωρίσουν τα δυο παιδιά, Ρωμαίο και Ιουλιέτα. Κι έτσι ξεσπά ένας φοβερός γατο-σκυλοκαβγάς μέσα από κωμικές καταστάσεις. Στο τέλος όμως θα θριαμβεύσει η Αγνή αγάπη, η Συμφιλίωση και η Ειρήνη. Όλα αυτά με τραγούδια και χορό. Μια ευκαιρία να περάσουμε μηνύματα αισιοδοξίας και χαράς στους μικρούς μας φίλους».

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ και το παιδικό 3 ευρώ. Για παραστάσεις για σχολεία- συλλόγους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6936465188, 6936523870.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου