ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τραγούδια της καρδιάς στο Αρχοντικό Ζαφειρίου

τραγούδια-της-καρδιάς-στο-αρχοντικό-ζ-781936

Μία μουσική βραδιά γεμάτη λυρισμό και συναίσθημα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι του Βόλου το βράδυ της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ, στον όμορφο κήπο του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε αναβληθεί τον Ιούνιο λόγω καιρικών συνθηκών.

Πρόκειται για ένα μουσικό οδοιπορικό με έργα γνωστών ελλήνων συνθετών, από το Χατζηδάκη, το Θεοδωράκη και τον Ξαρχάκο μέχρι τους πιο σύγχρονους, Καλατζόπουλο, Ιωαννίδη, Καζαντζή, Σιόλα, Καραμουρατίδη, Dinkjian και άλλους.

Τα τραγούδια της καρδιάς υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε μία «μαγική νύχτα», «με τα μάτια κλειστά» στην «ονείρου γη», με τη «βαρκαρόλα» και ένα «χάρτινο φεγγαράκι» για συνοδεία, εγείροντας συναισθήματα, «παράπονα», αντιφάσεις (εγώ έχω το δίκιο μου κι εσύ..), επιθυμίες (να μ΄αγαπάς πως το΄θελα») αλλά και νέες αρχές («το πέρασμα») γεμάτες φως.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η γνωστή βολιώτισσα υψίφωνος και μουσικοσυνθέτης Χριστίνα Μαργαρίτου και τρεις νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ο Δημήτρης Γεωργίου, η Λεμονιά Μπέζα και η Ιωάννα Κοσκινά. Στο πιάνο συνοδεύει ο Δημήτρης Γεωργίου και στο βιολί ο Γιάννης Σιάρρας.

Την εκδήλωση υλοποιούν σε συνεργασία το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής παρέμβασης Ιωλκός και το στέκι Πολιτισμού Μετα-μορφώσεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης « Ιωλκός» δραστηριοποιείται από το 2012 στον τομέα του πολιτισμού και της κοινωνικής παρέμβασης. Οι όποιες δράσεις του έχουν σαν στόχο ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας , ενώ παράλληλα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών στο τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συμμετοχικότητας γενικότερα.

Το στέκι Πολιτισμού Μετα-μορφώσεις δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2016, μετά από πρωτοβουλία του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και μιας ομάδας ενεργών πολιτών, στοχεύοντας στην επικοινωνία και τη συμμετοχή των ανθρώπων, μέσα από δημιουργικές πολιτισμικές και κοινωνικές δραστηριότητες, ώστε να αναπτυχθούν προσωπικά και να συμμετέχουν ενεργητικά στη διαμόρφωση εκείνης της κοινωνικής καθημερινότητας που θα είναι πιο κοντά στις ανάγκες και τις προσδοκίες τους. Στο χώρο του διαθέτει ανοικτή δανειστική βιβλιοθήκη που λειτουργεί καθημερινά, ενώ λειτουργούν δημιουργικές ομάδες και οργανώνονται εκδηλώσεις.

Αδαμαντία Μουτσινά, Πρόεδρος του κέντρου Πολιτισμού Ιωλκός, τηλ 6978-873637

Ξενοφώντας Σελπεσάκης, Υπεύθυνος των Μεταμορφώσεων και του Τμήματος Εκπαίδευσης και Έρευνας του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, τηλ επικ: 24210-23684, 6944-903053

Mail: ad [email protected], [email protected] FB: Ιωλκός, Μετα-μορφώσεις

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου