ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτιστικά χρώματα στο Χόρτο

πολιτιστικά-χρώματα-στο-χόρτο-802782

Συναυλία με τίτλο «Ηχάδι» με την Ελένη Βουδουράκη – μέτζο – σοπράνο και τον Σπύρο Καβαλιεράτο – κιθάρα πραγματοποιείται την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στις 21:00, στο Υπαίθριο Θέατρο Χόρτου.

Ενα μουσικό ταξίδι, από την ελισσαβετιανή Αγγλία, την ιταλική μπαρόκ όπερα, μέχρι το Χατζιδάκι και τον Θεοδωράκη θα παρουσιάσουν η μέτζο – σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και ο κιθαριστής Σπύρος Καβαλλιεράτος στο ανοιχτό θέατρο του Ιδρύματος Αγγελίνη – Χατζηνίκου στο Χόρτο Πηλίου αύριο Τετάρτη 10 Αυγούστου. Το πρόγραμμά τους με τον τίτλο «ηΧάδι» συνδυάζει την τελειότητα της ανθρώπινης φωνής με την απαλότητα του ήχου της κλασικής κιθάρας.

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου, 21:00, το Σύνολο Δωματίου Χάγης θα εμφανιστεί στο Υπαίθριο Θέατρο Χόρτου.

Οκτέτο εγχόρδων με τη συνδρομή φλάουτου, πιάνου και σόλο βιολιού. Το σύνολο από την Ολλανδία απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς, μέλη μεγάλων ορχηστρών της χώρας τους που μαζί έχουν δουλέψει πολλές φορές με τον Βολιώτη αρχιμουσικό Γιώργο Μουτσιάρα δίνοντας συναυλίες στην Ολλανδία και άλλες χώρες της Ελλάδας. Με την ενθουσιώδη συμμετοχή της βιολονίστας ΕmmyStorms και της ειδικευμένης στο ταγκό, πιανίστα Margreet Markerink. Το σύνολο υπόσχεται μια μοναδική βραδιά με το πέρασμά του από τη μουσική του αρχιμάστορα Bach, στον Mendelssohn αλλά και το πάθος του Piazzolla, με τη μοναδική τους ενέργεια και δυναμική. Στα έργα του προγράμματος περιλαμβάνονται το κοντσέρτο για βιολί του Μπαχ σε Μι μείζονα, το Οκτέτο του Μέντελσον και ταγκό του Πιατζόλα

Το Σάββατο 13 Αυγούστου, 21:00, στο Υπαίθριο Θέατρο Χόρτου, σειρά έχει ο «Αγησίλαγος» του Δημήτρη Μπασλάμ. Πρόκειται για την ιστορία του διάσημου σεφ Αγησίλαγου. Οι μαγουλάδες και τα αναπάντεχα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την διατροφή του και όχι μόνο… Η απίθανη διαδρομή του μέχρι να βρει το περίφημο «κάτι άλλο» από την συνταγή του πελεκάνου γιατρού από το Μεξικό. Μία καινούργια παράσταση με κούκλες και ζωντανή μουσική του Δημήτρη Μπασλάμ. Η Νανά Παπαγαβριήλ, ο Σταύρος Ευκολίδης και η Σοφία Βούλγαρη εμψυχώνουν και συνδιαλέγονται με τις επιτραπέζιες κούκλες που εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε η Δήμητρα Γιοβάνη. Μαζί τους δύο μουσικοί. Ο Αθηνόδωρος Καρκαφίρης και η Ανθή Κύρκου που συμπληρώνουν μουσικά την ιστορία και σχολιάζουν τραγουδώντας τα παθήματα του κυρίου Αγησίλαγου.

Χορηγός επικοινωνίας η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου