ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη»

πλάτωνα-απολογία-σωκράτη-833734

Παρουσιάζεται στις 17 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»

Η παράσταση του πολυβραβευμένου Δήμου Αβδελιώδη «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 21:00 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Το έργο θα παρουσιαστεί στην αρχαία γλώσσα, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Η παράσταση του πολυβραβευμένου Δήμου Αβδελιώδη, που ξεκίνησε από πέρσι το καλοκαίρι ως παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και καθήλωσε χιλιάδες θεατές, μετά από sold out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Ρουμανία, στην Κύπρο και το Βιετνάμ, όπου αποθεώθηκε από το Διεθνές Διπλωματικό Σώμα 27 Πρεσβειών στην ιστορική Οπερα του Ανόι, περιοδεύει ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό με 60 προγραμματισμένες παραστάσεις, με την στήριξη και υπό την Αιγίδα του ΚΘΒΕ.

Η αυθεντική αυτή Αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, κάνει την παρακολούθηση της για τους θεατές, μια μοναδική βιωματική εμπειρία, έχοντας την αίσθηση ότι ζουν μέσα στην πραγματική ατμόσφαιρα εκείνης της μέρας της δίκης, κι όπου ο Σωκράτης και ο Μέλητος ενσαρκώνονται μπροστά τους ζωντανά.

Διδασκαλία ερμηνείας αρχαίου κειμένου, σκηνικός χώρος, σκηνοθεσία, μετάφραση: Δήμος Αβδελιώδης. Μακέτες, κοστούμια: Αριστείδης Πατσόγλου. Σχεδιασμός, κατασκευή, κλεψύδρας: Μουσείο αρχαίας τεχνολογίας Κώστας Κοτσανάς. Μεταγραφή στην Αγγλική γλώσσα, επιμέλεια υποτιτλισμού: Αμαλία Κοντογιάννη. Διεύθυνση παραγωγής Αθηνά Ζώτου, βοηθοί σκηνοθέτη Γιώργος Νικόπουλος, Δανάη Ρούσσου, Ειρήνη Ζάρρα, φωτογραφίες Κορνηλία Σιδηρά. Παραγωγή «anagnorisis» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Θεάτρου. Σωκράτης ο Βασίλης Καραμπούλας, Μέλητος ο Γιάννης Κολόι.

Οι τιμές εισιτηρίων είναι στην προπώληση: 12 ευρώ κανονικό και 10 ευρώ φοιτητικό – άνεργοι και στην είσοδο 15 ευρώ κανονικό και 12 ευρώ φοιτητικό – άνεργοι.

Προπώληση εισιτηρίων στο δισκοπωλείο CLASSIC, Ερμού 187, τηλέφωνο 2421020059.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου