ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η Νοσταλγός» στη Σκιάθο

η-νοσταλγός-στη-σκιάθο-842218

Το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη παρουσιάζεται στη γενέτειρά του

Το περίφημο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τίτλο «Η Νοσταλγός» παρουσιάζεται στη Σκιάθο την Τετάρτη 1 Ιουνίου, 9:30 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο «Μπούρτζι». Η παράσταση ανεβαίνει στη γενέτειρα του Παπαδιαμάντη μετά από πρόσκληση και διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», την υποστήριξη του δήμου Σκιάθου και την ευγενική χορηγία της Hellenic Seaways, του τουριστικού γραφείου Dolphin of Skiathos του κυρίου Αλέξανδρου Ευσταθίου, της κυρίας Δέσποινας Μαρκάκη (εστιατόρια Ergon & Elia’s) και του κυρίου Δημήτρη Κολιάκου (εστιατόρια Scuna, Marmita, & Bourtzi cafe).

Ο Θίασος Λώτινος Ηλιος και η σκηνοθέτις Αννα Παπαμάρκου παρουσιάζουν τη θεατρική μεταφορά του αριστουργήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τίτλο «Η Νοσταλγός». Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράστασης, βρίσκεται η καταξιωμένη ηθοποιός Αριέττα Μουτούση, που πλαισιώνεται από δύο νέους και ταλαντούχους ηθοποιούς, τη Μαρία Λογοθέτη και τον Δημήτρη Λιόλιο, ενώ κινηματογραφικά εμφανίζεται ο επίσης καταξιωμένος ηθοποιός Θοδωρής Κατσαφάδος, ερμηνεύοντας το ρόλο του Μπάρμπα Μοναχάκη.

Στη θεατρική μεταφορά του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Η Νοσταλγός», γίνεται ένα άλμα στο χρόνο. Η αφετηρία της δράσης μεταφέρεται χρόνια μετά. Το φως της σελήνης, οι ήχοι της φύσης μοιαάζουν σαν τότε… Τότε, που ήταν νέα, παντρεμένη με συνομήλικο του πατέρα της… Τότε, που φλεγόταν από τη νοσταλγία για το πατρικό της σπίτι… Ξυπνούν τις μνήμες από τη νεανική φυγή. Μνήμες που ζητούν λύτρωση στο παρόν… Η Λιαλιώ, λοιπόν, ταξιδεύει και πάλι πέρα… Μια φεγγαρόλουστη νύχτα, σαν σε παιχνίδι, παίρνει μια βάρκα μαζί με τον νεαρο Μαθιό. Η αθώα βαρκάδα εξελίσσεται σε αγωνιώδες ταξίδι φυγής, καθώς ο σύζυγος τούς καταδιώκει. Η Νοσταλγός, αποφασισμένη να φτάσει στην απέναντι όχθη, δεν σταματά. Η επιθυμία να βρεθεί στο πατρικό της σπίτι ειναι πολύ δυνατή…

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αννας Παπαμάρκου, σκηνικά Λένας Λέκκου, κοστούμια Ιωάννας Τιμοθεάδου, φωτισμούς Ελευθερίας Ντεκώ, μουσική σύνθεση Δημητρης Λαμπριανού, επιμέλεια κίνησης Εριφύλη Στεφανίδου. Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Χρονοπούλου, Video (Μπαρμπα Μοναχάκη) Δημήτρης Γκότσης, φωτογραφίες Αντώνης Λέκκος και αφίσα Λένα Λέκκου.

Παιζουν: Αριέττα Μουτούση, Μαρία Λογοθέτη, Δημήτρης Λιόλιος. Στο ρόλο του μπάρμπα-Μοναχάκη εμφανιζεται ο Θοδωρής Κατσαφάδος. «Η Νοσταλγός του Παπαγιαμάντη είναι ένα θεμα πάντα επίκαιρο, καθώς ζητούμενο της εποχής παραμένει η ελευθερία και η αυθεντικότητα. Η Λιαλιώ, για μένα, είναι η κάθε ψυχή που ασφυκτιά μέσα στην αδιέξοδη πραγματικότητα και νοσταλγεί την επιστροφή στην αθωότητα και την ακεραιότητα» υπογραμμίζει η σκηνοθέτις της παράστασης…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου