ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία μουσικής δωματίου

συναυλία-μουσικής-δωματίου-842222

Διοργανώνεται στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου με τους Jim Politis – Antonis Priftis guitar duet

Συναυλία μουσικής δωματίου διοργανώνεται στις 8 Ιουνίου στις 20.30 στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου από τη Διεύθυνση Πολιτισμού με τίτλο «il clarineto per due e pianoforte» και πρωταγωνιστές τους Jim Politis – Antonis Priftis guitar duet.

Το ντουέτο του Δημήτρη Πολίτη -ιδρυτικό μέλος των The Ghost Notes- και του Αντώνη Πριφτη -ιδρυτικό μέλος των Rudy Roots- είναι ένα καθαριστικό, ορχηστρικό σχήμα που ξεκίνησε το 2016 και παρουσιάζει μια σειρά κομματιών που προέρχονται από την jazz, soul, funk, pop, bebop, swing σκηνή, κάνοντας ένα μουσικό ταξίδι από την δεκαετία του 30’ με διασκευές του Django Reinhardt, του Dizzy Gillespie και άλλων συνθετών της εποχής, την εποχή της post bebop εποχής (Charlie Parker, John Coltrane), μέχρι την πιο σύγχρονη «pop» εποχή του Barry White, Stevie Wonder, με έναν μοναδικό καθαριστικό τρόπο.

Οι δυο βιρτουόζοι είναι γνωστοί στον χώρο της Jazz και του swing εντός και εκτός Ελλάδος. Ο Δημήτρης Πολίτης με τις επιτυχημένες εμφανίσεις του και τα σεμινάρια σε Ευρώπη και Ασία και με συνεργασίες όπως ο Stochelo Rosenberg των Rosenberg trio, και ο Αντώνης Πριφτης με τις συνεργασίες του με γνωστούς Ελληνες και ξένους μουσικούς σε Ελλάδα και Αμερική όπως ο James Casey, Cristian Bernahard.

Μετά από έμπειρα χρόνων στο χώρο της μοντέρνας μουσικής με διάφορα σχήματα και διαφορετικά στυλ, θέλησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με γνώμονα την αγάπη τους για την μουσική και ιδιαίτερα την jazz και να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό στο κοινό της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου