ΕΞΟΔΟΣ

Φοιτητές στο σανίδι

φοιτητές-στο-σανίδι-846007

«Χαρτοπαίχτρα» του Ψαθά από το Θεατρικό Εργαστήρι του Π.Θ

Σημαντική δράση αναπτύσσει το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που παρουσιάζει τη «Χαρτοπαίχτρα» του Δημήτρη Ψαθά στις 25, 26 και 27 Μαΐου στις 21.00 στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής. Μια επιπλέον παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Η σκηνοθεσία – διδασκαλία είναι της Χριστίνας Στόγια, ενώ την παραγωγή συνυπογράφουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Εταιρεία Αξιοποίησης & Διαχείρισης Περιουσίας του Π.Θ.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι: Κωνσταντίνα Αντωνέλη, Λένα Νεστορίδου, Ελευθερίου Αλεξάνδρα, Μαίρη Λαγωνικάκη, Μάρα Σκουλά, Δήμητρα Πέτρου, Νικολέτα Θεοχαρίδου, Ειρήνη Παντζούρη, Μαρίνα Ηλιούδη, Ελεωνόρα Γιόκοτα, Κωνσταντίνος Μπλιάμπλιας, Κωνσταντίνος Δράκος, Πέτρος Μπακανιάρης, Μαρία Παυλίδου, Γιάννης Τσιακώβης, Κωνσταντίνος Χρηστιάς, Άγγελος Φανός, Γιάννης Σταματιάδης και Εύα Λιάκα.

Το έργο παρουσιάζεται σε διδασκαλία – σκηνοθεσία Χριστίνας Στόγια, μουσική Νίκου Λαβράνου, τραγούδια από τη Mily, χορογραφίες της Μαρίας Μιχελή, Σκηνικά – κοστούμια αυτοσχέδια και επιμέλεια ήχου Κωνσταντίνος Δράκος.

Στο έργο αυτό ο διαχρονικός και επίκαιρος Δημήτρης Ψαθάς, υπερτονίζει την μεταπολεμική κοινωνικοοικονομική περίοδο του 1950 στην Αθήνα, μέσα από σάτιρα και πανέξυπνες χιουμοριστικές καταστάσεις. Αν και καλυμμένη πίσω από την κοινωνική ευπρέπεια στο τέλος φανερώνει την πτώση του ήθους, τη διάλυση του θεσμού της οικογένειας και την επίδειξη της οικονομικής και μόνον επιφάνειας. Ολα αυτά μέσα από έναν πανέξυπνο σατιρικό και κωμικό τρόπο.

Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ, για φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ΑμεΑ δωρεάν.

Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται στο βιβλιοπωλείο των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων του Π.Θ., Ιάσονος 145 και ώρες καταστημάτων.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24210 74118.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου