ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με θεατρική ευαισθησία…

με-θεατρική-ευαισθησία-1366

Στο Βόλο παρουσιάζονται «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ» του Φάσσμπιντερ

Μια καθημερινή ερωτική ιστορία. Παράλληλη μ’ αυτήν, και μια άλλη, ίσως όχι ιδιαιτέρως συνήθης ερωτική ιστορία. Ενας διάσημος θεατρικός συγγραφέας και ένα εξίσου διάσημο θεατρικό έργο. Κάποια άτομα που κατοικούν στον Βόλο και ασχολούνται με το Θέατρο ανεβάζουν το θεατρικό έργο «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ» του Γερμανού συγγραφέα Ράινερ Βέρνερ Φάσσμπιντερ.

Πρόκειται για ένα έργο που εξακολουθεί να παίζεται σε όλον τον κόσμο, σαράντα έξι χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, και αυτό παρά το γεγονός ότι το κείμενό του δεν είναι εύκολο.

Η παράσταση πραγματοποιείται από το Σάββατο 14 Μαΐου έως και την Τρίτη 17 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στον σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου, στο λευκό κτίριο πίσω από το αντιαεροπορικό καταφύγιο, στον δεύτερο όροφο. «Για να βρείτε το κτίριο αυτό και την αίθουσα, ελάτε στον σταθμό και αντί να μπείτε στο γραφείο που εκδίδουν εισιτήρια, προχωρήστε, με το δεξί σας χέρι, γύρω στα πενήντα μέτρα. Θα βρεθείτε μπροστά σ’ ένα λευκό κτίριο, σύγχρονής αρχιτεκτονικής, σε αντίθεση με το κίτρινο χρώμα του κτιρίου του σταθμού, προπολεμικής αρχιτεκτονικής. Θα μπείτε από την είσοδο του λευκού κτιρίου και θα ανεβείτε τις σκάλες. Θα υπάρχουν πινακίδες που θα σάς οδηγούν» εξηγούν οι συντελεστές.

Αντί εισιτηρίου οι θεατές μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Τα άτομα που συμμετέχουν στην παράσταση είναι (με αλφαβητική σειρά): Χαρίκλεια Μαρία Γαλλέα, Κασσιανή Γραμμένου, Μάρω Σκοτεινιώτη Σταφυλά, Χριστίνα Τσιάρα, Αντιγόνη Χοροζόγλου. Η μετάφραση και σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Φαρμακίδη.

Η πρώτη ιστορία που αφηγείται το έργο αφορά τον παθιασμένο έρωτα της σχεδιάστριας μόδας Πέτρα φον Καντ για μια κοπέλα, την Κάριν Τιμ, που είναι το μανεκέν ή αλλιώς το μοντέλο για τις επιδείξεις των ρούχων της. Ο συγγραφέας γι’ αυτήν την ιστορία πήρε αφορμή από μια προσωπική του ιστορία. Απλώς άλλαξε τα φύλα. Μια ερωτική ιστορία δοσμένη στην υπερβολή της.

Οι συντελέστριες και συντελεστές της παραστάσεως ευχαριστούν τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος και την Λέσχη Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας για την παραχώρηση της αίθουσας και την όλη βοήθεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου