ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική παράσταση «Αλίμονο στους νέους»

θεατρική-παράσταση-αλίμονο-στους-νέ-4169

Εργο των Αλ. Σακελλάριου – Χρ. Γιαννακόπουλου παρουσιάζει το 7ο ΓΕΛ Βόλου

Το 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου συνεχίζοντας την παράδοση της θεατρικής του πορείας, παρουσιάζει το έργο «Αλίμονο στους νέους» των Αλ. Σακελλάριου – Χρ. Γιαννακόπουλου, στις 13 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου.

Το έργο πρωτοπαίχτηκε από το Δ. Χορν το 1961 και λόγω της μεγάλης του επιτυχίας μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο. Ο Χορν μάλιστα για το ρόλο του αυτό κέρδισε το α΄ βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα έργο διαχρονικό, νοσταλγικό και ρομαντικό. Αποτελεί μια ελεύθερη διασκευή του μύθου του Φάουστ. Εν ονόματι του έρωτα ένας ηλικιωμένος πλούσιος πουλάει την ψυχή του στο Διάβολο και ξαναγίνεται νέος μεν, φτωχός δε……. Αλλά, αλίμονο τα νιάτα δεν είναι ικανά από μόνα τους να κερδίσουν την αγάπη, εφόσον το χρήμα εξαγοράζει τα πάντα!

Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών συνεργάστηκαν μεθοδικά, με ενθουσιασμό, μεράκι και συνέπεια. Κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας διασκέδασαν, προβληματίστηκαν, γέλασαν, χαλάρωσαν και…..δημιούργησαν. Το αποτέλεσμα αυτό λοιπόν, επιθυμούν να το παρουσιάσουν και να το μοιραστούν.

Το 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου προσκαλεί όλους τους γονείς των μαθητών, αλλά και τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν την απόπειρα αυτή των μαθητών.

Στη θεατρική ομάδα συμμετέχουν οι μαθητές (με αλφαβητική σειρά): Βαγιόπουλος Γ., Βαρσάμη Κ., Γαλανού Ε., Δούτση Σ., Ζορδομπά Μ., Θεοδώρου Ε., Κατσίνα Ζ., Κατσίνα Κ., Κονιστή Α., Κότογλου Ι., Λάμπης Φ., Μαστραφτσής Ι., Μητρομάρα Μ., Μπίλλη Ι., Τσατσάκος Μ.

Η χορευτική ομάδα αποτελείται από τις μαθήτριες: Ζορδομπά Μ., Κατσίνα Ζ., Κουφιδάκη Ε., Μπίλλη Ι., Τσιτσιγιάννη Μ.

Παίζει κιθάρα και ερμηνεύει η Μάντζου Κ.

Την ευθύνη της παράστασης ανέλαβαν οι φιλόλογοι Πλακιά Βασιλική, Καραγεώργου Χαρίκλεια και Ποζιοπούλου Παρασκευή.

Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 8.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο Ν. Ιωνίας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου