ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας»

ονειρο-καλοκαιρινής-νύχτας-16613

Η παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου «Θέση» στις 10 και 11 Μαΐου στην Π. Ηλεκτρική

To «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζει η Εταιρεία Θεάτρου «Θέση» στις 10 και 11 Μαΐου στην Π. Ηλεκτρική, μετά από τρεις επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη (Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Θέατρο Αυλαία, Θέατρο Blackbox) μετά από περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, και ένα μεγάλο κύκλο παραστάσεων στο «Θησείον – Ενα θέατρο γα τις Τέχνες» στην Αθήνα.

Το κλασσικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, μεταφράζεται και διασκευάζεται από την ίδια την ομάδα. Οι πέντε ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, μάσκες, ζωντανή μουσική, στοιχεία παντομίμας και αυτοσχεδιασμούς υποδύονται όλους τους ρόλους του έργου. Με χιούμορ, απλότητα, ευθύτητα και σεβασμό στην γλώσσα του ποιητή συνθέτουν μια παράσταση γεμάτη έρωτα, κωμικοτραγικές καταστάσεις, μαγεία, ξωτικά και ανθρώπινη αφέλεια.

Το Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας είναι ένα έργο που εύκολα γοητεύει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Ο συγγραφέας συμπλέκει έντεχνα τον κόσμο του παραμυθιού με τον αληθινό κόσμο.

Η συγκεκριμένη παράσταση από την Εταιρεία Θεάτρου Θέση έχει επιλεγεί ως η ελληνική συμμετοχή στο Festival Internacional de Teatro Clsico de Almagro 2016 στο Almagro της Ισπανίας και θα παρουσιαστεί στο Teatro La Veleta στις 25 Ιουλίου 2016

Τη μετάφραση υπογράφει η Εταιρεια Θεατρου «Θεση», τη σκηνοθεσια ο Μιχαλης Σιωνας, βοηθος σκηνοθετη είναι ο Αντωνης Μιχαλοπουλος, μουσικη Διαμαντης Αδαμαντιδης, κοστουμια – κατασκευες Κατερινα Παπαγεωργιίου.

Παιζουν: Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντης Αδαμαντιίδης, Αχιλλέας Αναγνώστου, Γιαννης Σαμψαλάκης, Μαρία Χανου. Σχεδιασμός αφίσας: Αχιλλέας Μεσάικος, φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου.

Η Εταιρεία Θεάτρου Θέση είναι μια ομάδα νέων ηθοποιών, απόφοιτων της δραματικής σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, πουιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2015. Αποτελείται από τους: Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντή Αδαμαντίδη, Αχιλλέα Αναγνώστου, Γιάννη Σαμψαλάκη, Μαρία Χάνου.

Το «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα είναι η πρώτη τους παραγωγή, η οποία μέσα σε τρεις μήνες απέσπασε θετικές κριτικές και αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου