ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οπερα στο Αχίλλειο

οπερα-στο-αχίλλειο-17458

Η «Ηλέκτρα» του Strauss θα μεταδοθεί το Σάββατο 7 Μαΐου στο Βόλο

Η διάσημη όπερα «Ηλέκτρα» του Strauss θα μεταδοθεί το Σάββατο 7 Μαΐου στις 19.55 στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου και Ιάσονος. Μετά τις εκπληκτικές παραστάσεις «Τροβατόρε», «Οθέλλος», «Τανχόιζερ», «Λούλου», «Αλιείς μαργαριταριών», «Τουραντό» και «Μανόν Λεσκό», «Μαντάμ Μπατερφλάι» και «Ρομπέρτο Ντεβερέ» που μάγεψαν το κοινό, η επόμενη απευθείας μετάδοση όπερας, που έχει εξασφαλίσει για την πόλη του Βόλου η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου.

Πρόκειται για το αριστούργημα «Ηλέκτρα» του Strauss, μία φλογερή τραγωδία για την αρχαία Ελληνίδα πριγκίπισσα που έρχεται για πρώτη φορά στη Μet. Η σοπράνο Nina Stemme ερμηνεύει την Ηλέκτρα, την ηρωίδα που ορκίζεται να πάρει εκδίκηση για το φόνο του πατέρα της, Αγαμέμνονα. Η Waltraud Meier ερμηνεύει τις πρώτες της παραστάσεις στη ΜΕΤ ως Κλυταιμνήστρα, μητέρα της Ηλέκτρας και αντικείμενο της οργής της, η Adrianne Pieczonka ως Χρυσόθεμις, αδερφή της Ηλέκτρας, ο Eric Owens στον ρόλο του Ορέστη, του εξόριστου αδερφού της, και ο Γερμανός τενόρος Burkhard Ulrich, στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ, στον ρόλο του διεφθαρμένου μονάρχη Αίγισθου.

Για ακόμη μία χρονιά συνεχίζεται με νέες παραγωγές το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» που συνδέει απευθείας τη Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης με διάφορες πόλεις χωρών σε έξι ηπείρους. Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Ομιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο «Δίαυλο», τηλ. 2421025363, Τοπάλη 14.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφούν όσοι επιθυμούν στο Met In Greece Club, μπορούν να επισκεφθούν το www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου