ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λυρικό θέαμα αξιώσεων

λυρικό-θέαμα-αξιώσεων-31814

Η όπερα «Ρομπέρτο Ντεβερέ» του Donizetti θα παρουσιαστεί στο Αχίλλειο

Η επόμενη απευθείας μετάδοση όπερας, που έχει εξασφαλίσει για την πόλη του Βόλου η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου στις 19:55 στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου και Ιάσονος.

Πρόκειται για το αριστούργημα «Ρομπέρτο Ντεβερέ »του G. Donizetti. Είναι η τελευταία όπερα της «Τριλογίας των Τυδώρ» του Donizetti. Επικεντρώνεται στην ενήλικη πια βασίλισσα Ελισάβετ Α’, που αναγκάζεται να υπογράψει τη διαταγή θανάτου του ευγενούς που αγαπά.

Ο Sir David McVicar, που σκηνοθέτησε τις πρεμιέρες στη ΜΕΤ της Αννα Μπολένα και της Μαρία Στουάρντα, επιστρέφει για να σκηνοθετήσει το τελευταίο μέρος της τριλογίας. Η φημισμένη σοπράνο του μπελκάντο Sondra Radvanovsky θα ερμηνεύσει την Ελισάβετ την Α’ στο Ρομπέρτο Ντεβερέ.

Εμφανίζονται ακόμα ο Matthew Polenzani στον ομώνυμο ρόλο, η Elina Garanca ως Σάρα, δούκισσα του Νότιγχαμ και μυστική αντίζηλος της βασίλισσας, και ο Mariusz Kwiecien ως δούκας του Νότιγχαμ. Ο Maurizio Benini διευθύνει αυτές τις πρώτες παραστάσεις του έργου που εμφανίστηκαν ποτέ στη ΜΕΤ.

Το βραβευμένο πρόγραμμα αναμετάδοσης σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας, παρουσιάζεται εδώ και τέσσερα χρόνια στο «Αχίλλειον» στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου Βόλου και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης. Η συμφωνία αυτή και η φετινή συνεργασία θα δώσει την ευκαιρία και πάλι στους φίλους της όπερας στην πόλη, αλλά και από τις γειτονικές πόλεις -ένα ειδικό κοινό φιλοτέχνων να απολαύσουν αριστουργήματα της όπερας.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο «Δίαυλο», τηλέφωνο 2421025363, Τοπάλη 14. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για εγγραφή στο Met In Greece Club οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου