ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Μαντάμ Μπατερφλάι» σήμερα στο Βόλο

μαντάμ-μπατερφλάι-σήμερα-στο-βόλο-43895

Η διάσημη όπερα θα μεταδοθεί απευθείας από τη Μετροπόλιταν στο Αχίλλειο

Το αριστούργημα του Giacomo Puccini «Μαντάμ Μπατερφλάι» θα μεταδοθεί απευθείας από τη Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης, σήμερα Σάββατο 2 Απριλίου στις 19:55 στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον, στην οδό Κουμουνδούρου και Ιάσονος, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Η Kristine Opolais ερμηνεύει σπαρακτικά τον ομώνυμο ρόλο στη Μαντάμα Μπατερφλάι για πρώτη φορά στις Live in HD μεταδόσεις, στην περίφημη σκηνοθεσία του 2006 του Anthony Minghella. Ο Roberto Alagna ερμηνεύει τον υποπλοίαρχο Πίνκερτον, τον εγωιστή αξιωματικό που τσακίζει τα ερωτικά όνειρα της Μπατερφλάι. Ο μαέστρος Karel Mark Chichon κάνει το ντεμπούτο του στην Met διευθύνοντας ένα σύνολο εκπληκτικών ερμηνευτών το οποίο περιλαμβάνει και την Maria Zifchak στο ρόλο της Σουζούκι καθώς και τον Dwayne Croft στο ρόλο του Σάρπλες.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την τραγική ιστορία της Μπατερφλάι (πεταλούδα), μίας Γιαπωνέζας έφηβης γκέισας. Ενας Αμερικανός αξιωματικός την πείθει να τον παντρευτεί με τις ερωτικές υποσχέσεις του, που σύντομα αποδεικνύονται ψευδείς. Τελικά την εγκαταλείπει. Η Μπατερφλάι τον περιμένει πάντα, αλλά όταν εκείνος επιστρέφει, μετά από τρία χρόνια, το κάνει μόνο για να πάρει το παιδί που απέκτησαν μαζί. Τότε στην Μπατερφλάι απομένει μόνο μία αξιοπρεπής επιλογή, το χαρακίρι. Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων δίνονται στο «Δίαυλο», Τοπάλη 14 και στο τηλέφωνο 24210 25363.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για εγγραφές στο Met In Greece Club, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου