ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για τους φίλους της όπερας

για-τους-φίλους-της-όπερας-128719

Η αριστουργηματική όπερα «Τουραντό» παρουσιάζεται σήμερα το βράδυ στο Αχίλλειο

Η έκτη απευθείας μετάδοση όπερας, που έχει εξασφαλίσει για την πόλη του Βόλου η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 19:55 στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου και Ιάσονος. Πρόκειται για το αριστούργημα του Giacomo Puccini «Τουραντό». Η Σουηδή δραματική σοπράνο Nina Stemme ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της περήφανης Κινέζας πριγκίπισσας, οι γρίφοι της οποίας καταδικάζουν κάθε μνηστήρα που θέλει το χέρι της. Ο τενόρος Marco Berti ερμηνεύει τον Καλάφ, το γενναίο πρίγκιπα που τραγουδά το περίφημο «Nessun dorma» και κερδίζει τελικά την αγάπη της. Ο Paolo Carignani διευθύνει τη θεαματική σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli του 1987.

Ο Τζιάκομο Πουτσίνι γεννήθηκε στην Ιταλία το 1858 και πέθανε στο Βέλγιο το 1924. Ηταν ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του ιταλικού βερισμού. Σπούδασε σύνθεση και εκκλησιαστικό όργανο, πρώτα στη γενέτειρα του, Λούκα και μετά στο Μιλάνο. Το 1893, είχε την πρώτη του επιτυχία με την Οπερα «Τόσκα» (1900), την «Μαντάμα Μπατερφλάι» και την «Τουραντότ», την οποία άφησε ημιτελή και την συμπλήρωσε ο Φράνκο Αλφάνο. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ενορχήστρωση, άμεσο λυρισμό και κυριαρχεί σε αυτά δραματική ατμόσφαιρα. Είναι από τα πιο δημοφιλή στο χώρο της όπερας.

Για ακόμη μία χρονιά συνεχίζεται με νέες παραγωγές το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» που συνδέει απευθείας τη Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης με διάφορες πόλεις χωρών σε έξι ηπείρους. Στην πόλη του Βόλου ανανεώθηκε και πάλι η συνεργασία με τον Ομιλο ΑΝΤΕΝΝΑ από το δήμο Βόλου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο «Δίαυλο », τηλ. 2421025363, Τοπάλη 14. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφούν στο Met In Greece Club οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου