ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θαλασσινά αποθησαυρίσματα

θαλασσινά-αποθησαυρίσματα-436773

Μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση από το Εγγλεζονήσι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» θα πραγματοποιήσει μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση με τίτλο «Θαλασσινά αποθησαυρίσματα του τόπου μας» την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του πολιτιστικού φορέα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» στο πλαίσιο του θεματικού έτους 2015 «Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας» και του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δρώμενα, χορούς και τραγούδια της θάλασσας Μικρασιάτικα και ντόπια, αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων, πεζών και ποιητικών με δρώμενα και θεατρική απόδοση αποσπασμάτων από τα έργα: Γ. Μαγκλή «Ο σφουγγαράς», Γ. Καφενταράκη «Οι λιμαδόροι του κομοδεσίου» και Μ. Γκαγκάκη «Θαλασσινά διηγήματα».

Συμμετέχουν η μικτή χορωδία ενηλίκων, τα χορευτικά τμήματα νέων και ενηλίκων, το τμήμα θεατρικής αγωγής. Αφήγηση Ζωή Ιωαννίδου και Ελένη Παπαγιάννη. Επιλογή κειμένων Ουρανία Σταματιάδου, συντονισμός Γιάννης Παπανικολάου. Συμμετέχουν οι μουσικοί Φώτης Σκαμαγκούλης, κρουστά, Γιώργος Διαμαντόπουλος, κανονάκι, Αντώνης Βούλγαρης, λαούτο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου