ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Θλιμμένη Τζάσμιν»

θλιμμένη-τζάσμιν-659211

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στο Μεταξουργείο

Με την ταινία «Θλιμμένη Τζάσμιν» Blue Jasmine ΗΠΑ, 2013 σε σκηνοθεσία Γούντι Αλεν συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30). Παίζουν οι ηθοποιοί: Κέιτ Μπλάνσετ, Αλεκ Μπόλντουιν, Σάλι Χόκινς, Πίτερ Σάρσγκαρντ.

Ο Γούντι Αλεν επιστρέφει με κέφι στο χιουμοριστικό δράμα, διασκευάζει πρωτότυπα το «Λεωφορείον ο Πόθος» και συνδυάζει απολαυστικά πικρές αλήθειες με ανάλαφρη σάτιρα. Η Κέιτ Μπλάνσετ βραβεύτηκε με Οσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και πάμπολλα βραβεία ενώσεων κριτικών, ενώ η ταινία ήταν υποψήφια και για σενάριο και δεύτερο γυναικείο ρόλο.

Ο Woody Allen έκανε για μια ακόμη φορά αισθητή την παρουσία του στον κινηματογράφο με μια ταινία η οποία στηρίζεται σε ένα σύγχρονο φαινόμενο το οποίο εμφανίστηκε στην Αμερική στην ανατολή του 21ου αιώνα. Πρόκειται για την οικονομική και κοινωνική κατάπτωση πολλών πρώην ευκατάστατων Αμερικανών οι οποίοι ξαφνικά βρέθηκαν σε μία κατά πολύ λιγότερο εύπορη κοινωνική τάξη η οποία δεν απέχει και πολύ από τα όρια της ανέχειας.

Το κινηματογραφικό έργο «Η Θλιμμένη Τζάσμιν» αποτελεί μια νέα όραση του Woody Allen ο οποίος, όντας επικεντρωμένος στην αμερικανική πραγματικότητα του 21ου αιώνα, εστιάζει την προσοχή του σε ένα τύπο κατάθλιψης και από αυτή καταλήγει στη δημιουργία ενός δράματος με πολλές αποχρώσεις και με πλούσια έκφραση συναισθημάτων τα οποία προέρχονται από τις χαμένες αυταπάτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου