ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νέα Ιωνία, 90 χρόνια ζωής

νέα-ιωνία-90-χρόνια-ζωής-756663

Εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Εγγλεζονήσι» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 90χρονα από την πρώτη εγκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων στη Νέα Ιωνία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» και τη στήριξη και τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αρχείων – Μουσείων – Βιβλιοθηκών και της Διεύθυνσης ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Μετά το «Μικρασιάτικο τραγούδι» τη «Ζωή και το παραμύθι» σειρά έχει το τρίτο μέρος του τριπτύχου, με τίτλο «Νέα Ιωνία 90 χρόνια ζωής (1924-2014) «Από το Δράμα στο θαύμα».

Οι παριστάμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πολυθέαμα στο οποίο οι εικόνες, ο λόγος, η θεατρική απόδοση λογοτεχνικών κειμένων ντόπιων συγγραφέων, ο χορός και το τραγούδι αρμονικά δεμένα με τα γεγονότα και το χρόνο θα βοηθήσουν να παρακολουθήσουν οι θεατές τη μετάβαση των Μικρασιατών Προσφύγων από το «δράμα στο θαύμα».

Θα τους δώσουν τη δυνατότητα να δουν τα βάσανα και τους καημούς των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μ. Ασίας, τους αγώνες και τις αγωνίες για την επιβίωση στο νέο ρίζωμα, στις νέες πατρίδες και την τελική δικαίωση με την αναγνώριση της προσφοράς τους σε όλους τους τομείς της δημιουργίας: σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, τέχνες, ναυτιλία, γράμματα, επιστήμες, αθλητισμό, μουσική, λογοτεχνία κ.α.

Θα συμπορευτούν με τα μέλη του χορευτικού τμήματος ενηλίκων του Συλλόγου, των οποίων την ευθύνη έχουν ο Γεώργιος και η Βιργινία Χρήστου και με συντροφιά τα κείμενα θα οδηγηθούν σ’ ένα ταξίδι στη διάρκεια του οποίου θα συναντήσουν Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, το δράμα, όμως θα καταλήξουν στην Ιθάκη του Οδυσσέα, το θαύμα. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Ζωή Ιωαννίδου, η Ελένη Παπαγιάννη και ο Γιάννης Παπανικολάου. Η είσοδος ελεύθερη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου