ΕΞΟΔΟΣ

Ο Χρήστος Θηβαίος και ο Μίλτος Πασχαλίδης έρχονται στο Βόλο

ο-χρήστος-θηβαίος-και-ο-μίλτος-πασχαλί-192319

Η σύμπραξη της χρονιάς

Τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις ενώνουν δύο σπουδαίοι τραγουδοποιοί με ποιοτικό προφίλ, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Μίλτος Πασχαλίδης, οι οποίοι μετά τις soldout μουσικές βραδιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έρχονται στο Βόλο και θα εμφανιστούν στη σκηνή του Lab Art, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου.

Με πορείες που συχνά διασταυρώνονταν τα τελευταία 20 χρόνια, οι δύο σπουδαίοι τραγουδοποιοί αποφασίζουν να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που εκτός από τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του καθενός, περιλαμβάνει τραγούδια που έχουν αγαπήσει αλλά και καινούρια, ακυκλοφόρητα ακόμη τραγούδια.

Με αναφορές από το ιταλικό τραγούδι που γνώρισε και αγάπησε ο Χρήστος Θηβαίος στα φοιτητικά του χρόνια στη Μπολόνια, αλλά και το Κρητικό τραγούδι που ενέπνεε το Μίλτο Πασχαλίδη κατά τη διάρκεια των σπουδών του σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, μέχρι τα στιγμιότυπα από τις συνεργασίες τους με σπουδαίους σύγχρονους δημιουργούς, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, το μόνο βέβαιό είναι πως η παρουσία τους στη σκηνή είναι απρόβλεπτη, ένας μουσικός διάλογος και ένα παιχνίδι με τη μνήμη, που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσει.

Οι δύο σπουδαίοι τραγουδοποιοί μας συστήνουν την πετυχημένη συνεργασία τους με ιστορίες που τους ένωσαν τα τελευταία 20 χρόνια της παράλληλης πορείας τους και μας παρασέρνουν όλους. Κομμάτια σταθμοί αλλά και προσθήκη απρόσμενα τραγούδια σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με σταθμούς την Κρητική παράδοση, την ιταλική μουσική και… φυσικά τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας τους.

Μαζί τους οι εμφανίζονται οι μουσικοί : Μιρέλα Πάχου (ακορντεόν, πιάνο, τραγούδι), Μάξιμος Δράκος (πιάνο – πλήκτρα), Δημήτρης Σινογιάννης (ηλ. Κιθάρα), Δημήτρης Μουτάφης (μπάσο) και Ηλίας Δουμάνης (τύμπανα).

Ο Χρήστος Θηβαίος έγινε γνωστός με το συγκρότημα «Συνήθεις Ύποπτοι», το οποίο δημιούργησε το 1994 με τον Αλέκο Βασιλάτο και τον Τάσο Λώλη. Οι «Συνήθεις Ύποπτοι» διαλύθηκαν το 2000 και ο Θηβαίος συνέχισε σόλο καριέρα. Στη σόλο καριέρα του βρέθηκε στη σκηνή με κορυφαία ονόματα της Ελληνικής μουσικής: Μαρία Φαραντούρη, Χάρις Αλεξίου, Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αρλέτα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κ.α. Σημαντική ήταν επίσης η συνεργασία του με το συγκρότημα Mr. Highway band και οι περιοδείες που πραγματοποίησαν σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο από το 2011ως 2013, ενώ η φετινή σεζόν είναι ταυτόσημη με την σύμπραξή του με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, τραγουδιστής και τραγουδοποιός, ήταν πρώην μέλος του συγκροτήματος «Χαΐνηδες». Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά οι σπουδές στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο, αποτέλεσαν σταθμό στη ζωή και μουσική του καριέρα. Η πορεία που ακολουθεί αμιγώς ποιοτική, γεμάτη από συναρπαστικά ηχοχρώματα, σφραγίζει την Ελληνική μουσική σκηνή με μελωδικές ιδέες και προτάσεις, δημιουργίες και συνεργασίες που έχουν μεγάλη απήχηση στο φιλόμουσο κοινό.

Οι τιμές εισιτηρίων είναι 10 ευρώ για τα πρώτα 100 και 12 ευρώ προπώληση/ πόρτα. Προπώληση πραγματοποιείται από τα καταστήματα : Elefantas coffee bar, Παπασωτηρίου βιβλιοπωλείο και το Ba.Ca.Re Ntelis στο στενάκι της Σκενδεράνη. Toτηλέφωνο για κρατήσεις είναι 2421 40 3454.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου