ΕΞΟΔΟΣ

Προβολές για σινεφίλ

προβολές-για-σινεφίλ-315665

Μετά το επιτυχημένο τρίτο αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2013 με αναφορά στα γεγονότα που ακολούθησαν το θάνατο του εκλεγμένου προέδρου της Χιλής Σαλβαδόρ Αλλιέντε, ο Δήμος Βόλου – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού οργανώνει το τέταρτο αφιέρωμα, σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικανικής Κουλτούρας – AROMA LATINO» και την Πρεσβεία της Ισπανίας.

Στη διάρκεια του Απριλίου, μία ημέρα κάθε εβδομάδα παρουσιάζονται τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες ισπανικές ταινίες, η κάθε μία από τις οποίες ανήκει σε ξεχωριστή δεκαετία. Οι προβολές πραγματοποιούνται στο «Αχίλλειον», στις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στο χώρο υπάρχει καλάθι, όπου – όποιος επιθυμεί – μπορεί να αφήσει τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του αφιερώματος την Τετάρτη 23 Απριλίου θα προβληθεί η ταινία «Lacolmena» (Η κυψέλη) του MarioCamus, με τους Βικτόρια Αβρίλ, Φρανθίσκο Αλγκόρα, Ραφαέλ Αλόνσο, Ανα Μπελέν, Χοσέ Λουίς Λόπεθ Βάθκεθ, Φρανθίσκο Ραμπάλ, Αγουστίν Γκονθάλεθ, Χοσέ Σακριστάν. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του ισπανού συγγραφέα Καμίλο Χοσέ «Θέλα» (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1989. Την Τετάρτη 30 Απριλίου θα προβληθεί η ταινία Lalenguadelasmariposas(Η γλώσσα της πεταλούδας), του José LuisCuerda.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου