ΕΞΟΔΟΣ

«Δε μένει κανείς σ’ αυτή την πόλη;»

δε-μένει-κανείς-σ-αυτή-την-πόλη-318517

Η ποίηση της Κατερίνας Γώγου «Επί Σκηνής» στο LabArt

Ενα θεατρικό αφιέρωμα σε τρεις πράξεις με κείμενα (ποιητικά και πεζά) της Κατερίνας Γώγου παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Επί Σκηνής» στο LabArt (Πολυχώρος Τσαλαπάτα) τα διήμερα 29-30 Απριλίου και 6-7 Μαΐου.

Στην παράσταση με τίτλο «Δε μένει κανείς σ’ αυτή την πόλη;» (από στίχο ποιήματος της Κατερίνας Γώγου) παίζουν 6 γυναίκες ενώ οι 3 ανδρικοί ρόλοι που υπάρχουν είναι βουβοί και αντιπροσωπεύουν την ανδρική παρουσία στο ποιητικό σύμπαν της Κατερίνας Γώγου.

Το έργο έχει να κάνει με την πορεία του ποιητικού της «Εγώ» καθώς και με τις όψεις της θηλυκότητας, της πολιτικής και της μοναξιάς, όπως αποτυπώνονται στα κείμενα της. Αυτές οι τρεις όψεις αποτελούν και τους αντίστοιχους άξονες πάνω στους οποίους κινούνται οι τρεις πράξεις του έργου.

Η δράση δεν περιορίζεται μόνο στη σκηνή αλλά επεκτείνεται και στο υπόλοιπο χώρο του LabArt σπάζοντας έτσι τη θεατρική σύμβαση και μεταφέροντας τον ποιητικό λόγο πιο άμεσα στο κοινό.

Στο έργο υπάρχει και ενσωματωμένη προβολή βίντεο με περιεχόμενο σχετικό με το θέμα σε συμβολικό επίπεδο το οποίο λειτουργεί είτε συμπληρωματικά (πχ : εικόνες από τη σεξιστική παρουσίαση της γυναίκας σε ΜΜΕ και τέχνες, κοινωνικοί αγώνες κλπ) είτε αντιστικτικά με το λόγο και τη θεατρική δράση.

Οι πόρτες του LabArtθα ανοίγουν στις 21:30 και η είσοδος θα είναι 5 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ενημερωθούν στο www.labart.gr και στο τηλ 2421403454.

Οι βασικοί συντελεστές της παράστασης είναι οι εξής: Επιλογή κειμένων, σκηνοθεσία : Κώστας Ανέστης, διδασκαλία ρόλων : Χρυσάνθη – Βασιλική Κορώνη, πρωτότυπη μουσική : Κωστής Δρυγιανάκης, φωτισμοί: Γιώργος Γουτζούλιας, τελική επεξεργασία βίντεο – ήχου: Αθανασία Ξαφάρα και σκηνογραφική επιμέλεια: Βάια Μπεκιώτη και παίζουν οι εξής: Βάια Μπεκιώτη, Χρυσάνθη Κορώνη, Μαρία Περαντζάκη, Κατερίνα Πρασά, Μαρία Σταμπούλογλου, Μαρία Τεχνοπούλου, Νίκος Κατούνης, Αλέξιος Λόλας και Παναγιώτης Σπανός.

Η ομάδα «Επί Σκηνής»

Η Θεατρική Ομάδα «Επί Σκηνής» ιδρύθηκε στο Βόλο το 1995. Δουλεύοντας ερασιτεχνικά, τα μέλη της ομάδας προσεγγίζουν το θέατρο από κάθε άποψη: ερμηνεία, σκηνοθεσία, συγγραφή κειμένων, σκηνογραφία, μετάφραση, μουσική. Εχουν παρουσιάσει πολύ αξιόλογες παραστάσεις, μεταξύ των οποίων: «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, «Ο εραστής» του Χάρολντ Πίντερ, «Περλιμπλίν και Μπελίσα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Πήγαινε λοιπόν στυ Μόμο» του Μίχαελ Έντε, «Η δολοφονία του Μαρά» του Πέτερ Βάις (παρουσιάστηκε και στη Μακρόνησο), «Θάνατος και διάβολος» του Φρανκ Βέντεκιντ, «Ξαφνικά το περασμένο καλοκαίρι» του Τεννεσή Ουίλιαμς, «Στο φως της ασετιλίνης» από το ομώνυμο βιβλίο του Βασίλη Χριστόπουλου (παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Πατρών).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου