ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1ο Φεστιβάλ Μαγνησιώτικου Ερασιτεχνικού Θεάτρου

1ο-φεστιβάλ-μαγνησιώτικου-ερασιτεχνι-318568

Ξεκινάει τη Δευτέρα 28 Απριλίου στο Νέο Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας

Το 1ο Φεστιβάλ Μαγνησιώτικου Ερασιτεχνικού Θεάτρου, πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 28 Απριλίου στο Νέο Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας και θα διαρκέσει για μια εβδομάδα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Από τους διοργανωτές μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, τις συμμετοχές και τις δράσεις του Φεστιβάλ ωστόσο χθες ανακοινώθηκε ο τίτλος ο οποίος θα είναι «1ο Φεστιβάλ με θέα».

Με όραμά της λοιπόν την πολιτισμική εξωστρέφεια του τόπου, η Θεματική Αντιπεριφέρεια προχωράει στη διοργάνωση για πρώτη φορά φέτος ενός φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου με την παρουσίαση κάποιων από τις πιο αξιόλογες θεατρικές ομάδες της Μαγνησίας, τόσο από την πόλη του Βόλου, όσο και από το Πήλιο και τις Σποράδες.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Ο τόπος μας διαθέτει πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα με αποτύπωμα ανάγλυφο σε κάθε μορφή τέχνης. Μια εξ αυτών, το θέατρο, έχει σε τοπικό επίπεδο σπουδαίες δημιουργίες και δημιουργούς να αναδείξει, από την καλλιτεχνική σύλληψη και τη συγγραφή του σεναρίου έως τη σκηνοθεσία και την υποκριτική. Με αρκετές ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες να δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του νομού μας σαφώς αποτελεί υπολογίσιμη έλλειψη η μη πραγματοποίηση έως τώρα ενός Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Μαγνησία. Αρκετά είναι τα επιτυχημένα παραδείγματα περιοχών της χώρας μας όπου ανάλογα Φεστιβάλ είναι θεσμοθετημένα και ακμαία, κι όπου η πραγματοποίησή τους επιφέρει πολλαπλά οφέλη και μοχλεύσεις σε επίπεδο οικονομικό, αναπτυξιακό, πολιτιστικό και τουριστικό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου