ΕΞΟΔΟΣ

Τελευταία παράσταση του έργου «Ο Δρόμος»

τελευταία-παράσταση-του-έργου-ο-δρόμ-324046

Από τα Θεατροταξίδια στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής

Μία τελευταία παράσταση του έργου «Ο Δρόμος» που είναι βασισμένο στο σενάριο της ταινίας «La Strada» του Φεντερίκο Φελλίνι, ανεβάζουν σήμερα τα Θεατροταξίδια της Πειραματικής Σκηνής, ολοκληρώνοντας το κύκλο των μαθημάτων τόσο στο Θεατρικό εργαστήρι των εφήβων, όσο και στο τμήμα Θεατρικού παιχνιδιού για τις μικρότερες ηλικίες.

«Ο Δρόμος» είναι μια ιστορία απλή, τρυφερή, αθώα και πικρή ταυτόχρονα, που έρχεται απ’ το παρελθόν για να κάνει τους θεατές να νιώσουν άνθρωποι και να μετανιώσουν για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Είναι η ιστορία μιας ομάδας φτωχών, εξαθλιωμένων, καλλιτεχνών που περιπλανιούνται από χωριό σε χωριό μαζί αλλά και μόνοι. Μπροστά τους βρίσκεται «Ο Δρόμος», η ίδια η ζωή, ένα τσίρκο. Ή όπως λέει ο Σαίξπηρ «η ζωή είναι ένας ίσκιος που διαβαίνει, ένας φτωχός θεατρίνος που παλεύει πάνω στη σκηνή όσο κρατάει η παράσταση και μετά δεν ξανακούγεται. Μια ιστορία που λέει ένας τρελός, γεμάτη ήχους και μανία δίχως κανένα νόημα».

Οι ήρωες της ιστορίας είναι σύμβολα και ανταποκρίνονται σε ένα «άνθρωπο» που όλοι έχουμε μέσα μας. Ο Τσαμπανό είναι η ενσάρκωση της βιαιότητας, του ζωώδους ένστικτου που υπάρχει σε όλους μας. Η Τζελσομίνα συμβολίζει την φαντασία, την απλοϊκότητα και την αγνότητα. Όσο για τον Τρελό… αυτός είναι ένας αγγελιοφόρος που εκφράζει την πνευματική αναζήτηση.

Η δυστυχία του σημερινού ανθρώπου είναι η μοναξιά. Στο έργο η σωτηρία ενός ανθρώπου μέσα από τη θυσία κάποιου άλλου σπάει αυτή τη μοναξιά και περνάει το μήνυμα πως πάντα υπάρχει ο τρόπος να αποκαλυφθεί ο δεσμός που ενώνει τον έναν άνθρωπο με τον άλλον.

Τη σκηνοθεσία και την επιμέλεια της παράστασης έχουν η Βάσω Μπέλιου και ο Δημήτρης Πανταζής.

Παίζουν οι: Αννα Καραμήτρου, Δημήτρης Μαράνογλου, Θανάσης Καφενταράκης, Νεφέλη Καφενταράκη, Γιώργος Αθανασίου, Ηβη Αθανασίου, Αντώνης Φάρης, Μαρίνα Γκινίδη, Λαυρεντία Χρυσακοπούλου, Αφροδίτη Κεχαγιά, Μανώλης Κάβουρας, Ελένη Ορφανιώτη, Αποστολία Ευαγγέλου, Ειρήνη Τσαρούχα, Κωστής Γκινίδης, Νεφέλη Καμβίτη, Γιώργος Τσάμης, Μαργαρίτα Κατσαμάκη, Κωσταντίνα Δανιήλ, Ζωή Ταταριώτη, Εύη Σπανομήτρου, Αφροδίτη Σπανομήτρου, Νικόλας Βουβαλούδης, Ροζαλία Κεχαγιά, Κίμωνας Μπλέτσας, Ηλίας Διαμαντής.

Η παράσταση θα ανέβει και σήμερα, Κυριακή 27 Απριλίου, στο Θέατρο Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας) στις 8.00 μ. μ.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι γενική είσοδος 5 €.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου