ΕΞΟΔΟΣ

Θεατρική παράσταση με τη συμμετοχή του κοινού

θεατρική-παράσταση-με-τη-συμμετοχή-το-324057

Η παράσταση «Έλα στη θέση μου», ανεβαίνει στη σκηνή του «Lab Art», σήμερα Δευτέρα

Μια ιδιαίτερη παράσταση κόντρα στο στίγμα της ψυχικής ασθένειας στην οποία θα συμμετέχει και το κοινό, θα ανέβει σήμερα, Δευτέρα 28 Απριλίου στη σκηνή του «Lab Art» για μια και μοναδική παράσταση μετά από πρόσκληση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρεία «Δίοδος ΑμΚΕ» προς την Εταιρεία Δραματικής ‘Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός».

Το θέατρο Playback εμφανίστηκε τη δεκαετία 1970 ως μέθοδος εμψύχωσης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης με σκοπό να δώσει το βήμα σε άτομα που βρίσκονται στο περιθώριο και πληθυσμούς που βιώνουν πολέμους, φυσικές καταστροφές ή φαινόμενα απομόνωσης και αλλοτρίωσης.

Συγκεκριμένα στο θέατρο «Playback», μια ομάδα ηθοποιών, εκπαιδευμένων ειδικά στον αυτοσχεδιασμό, αναλαμβάνει να παίξει στη στιγμή και χωρίς κάποιο δεδομένο κείμενο, αφηγήσεις, ιστορίες ζωής, ή απλά, σκέψεις και συναισθήματα των θεατών. Σ’ αυτό βοηθάει ο συντονιστής της παράστασης που επικοινωνεί με τους θεατές, ο μουσικός και ο φωτιστής που αυτοσχεδιάζουν ταυτόχρονα.

Η ελληνική ομάδα «Playback Ψ» ιδρύθηκε το 2004 και αποτελείται από επαγγελματίες καλλιτέχνες (ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές) και ψυχοθεραπευτές. Ένας από τους κεντρικούς στόχους της ομάδας είναι να ανοίξει ένα δρόμο προς την ψυχική υγεία για το άτομο που είναι κοινωνικά αποκλεισμένο λόγω κάποιας ψυχικής διαταραχής, δυσκολίας επικοινωνίας ή ιδιαίτερης ταυτότητας, ενάντια στο κοινωνικό στίγμα και τον ρατσισμό.

Είναι μια ευκαιρία για κάθε άτομο να βρει τη φωνή του και να φέρει τη ζωή του στο προσκήνιο. Μέσα σε μια παράσταση Playback, η ιστορία της ζωής του καθενός αποκτά σημασία, γίνεται πολύτιμη γι’ αυτόν και για τους άλλους.

Η παράσταση γεφυρώνει το κοινό με το διαφορετικό, εμπεριέχει το κοινωνικά αποκλεισμένο άτομο και ανοίγει το δρόμο του ατόμου προς την Κοινότητα. Μέχρι τώρα η ομάδα έχει παίξει σε σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, μονάδες ψυχιατρικής αποκατάστασης, κέντρα ηλικιωμένων, κέντρα απεξάρτησης, συλλόγους, συνέδρια, κάθε φορά προσαρμόζοντας τα θέματά τους ανάλογα με το αντίστοιχο κοινό στο θέατρο, με ελεύθερο θέμα, που διαμορφώνεται κάθε βράδυ από το κοινό.

Την σκηνοθεσία και τον συντονισμό της παράστασης έχει ο Λάμπρος Γιώτης, μουσική ο Χρήστος Κανάβης και παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Μπέγιογλου, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δήμητρα Μάγιου, Μαρία Μαραγκοπούλου και Άρτεμις Χατζηαργυρίου. Φωτισμοί: Παναγιώτης Σαλαπάτας

Το εισιτήριο της παράστασης θα κοστίζει 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δημιουργικών ομάδων του Κ.Η.Π.Ο.Σ.

Η προπώληση των εισιτήριων γίνεται στο :Κέντρο Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ» Μεταμορφώσεως 23α με Σοφοκλέους τηλ.24210 31993, στο Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου και στο καφέ Ελέφαντας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου