ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γοητεύουν οι «φασουλήδες»

γοητεύουν-οι-φασουλήδες-333577

Απόψε θα πραγματοποιηθεί η τελευταία παράσταση για το ευρύ κοινό στην Π. Ηλεκτρική

Περισσότεροι από 6.000 θεατές υπολογίζεται ότι έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής τους «Φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, που θα πραγματοποιήσουν την τελευταία τους παράσταση για το ευρύ κοινό, σήμερα Σάββατο 3 Μαΐου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Στο μεταξύ, θα συνεχιστούν οι πρωινές προγραμματισμένες παραστάσεις για τα σχολεία, ενώ μέχρι στιγμής, περισσότερα από τριάντα σχολεία σχεδόν όλων των βαθμίδων, τις έχουν παρακολουθήσει.

Η παράσταση, που εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης για το 2014, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, αφού κάθε ένας από αυτούς μπορεί να κάνει μια διαφορετική «ανάγνωση» του έργου.

Η παράσταση, σε μετάφραση της Ιουλίας Ιατρίδη, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του αναπληρωτή Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δημήτρη Δακτυλά με την ερμηνεία γνωστών και νεότερων ηθοποιών της πόλης και με την πολύτιμη σύμπραξη των διευθυντών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και της Δημοτικής Σχολής Χορού, καθώς και μουσικών – καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Αναλυτικά οι συντελεστές της παράστασης είναι : σκηνοθεσία Δημήτρης Δακτυλάς (Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου), μουσική Νίκος Αδρασκέλας, έκτακτη συμμετοχή Ανδρέας, Μιμαίος ( Διευθυντής σπουδών Δημοτικού Ωδείου Βόλου), χορογραφίες Αντζελα Καλαντζή (Διευθύντρια Δημοτικής Σχολής Χορού), σκηνικά- κοστούμια Νικολέτα Καϊσή. Βοηθός σκηνοθέτη Γιώργος Παπαδόπουλος. Βοηθός σκηνογράφου Ολίνα Μανωλοπούλου. Τους χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Μάρθα Παπαθανασίου, Ειρήνη Κουτρουμάνου, Αποστόλης Τσιρώνης, Γιάννης Κολόι, Σταμάτης Παγασαίος, Κώστας Τσιάκας, Λήδα Τουλουμάκου, Τόμμυ Παπανικολάου, Χριστόφορος Μακατσώρης και Στέργιος Μπαρές.

Συμμετέχουν οι μουσικοί-καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου: πιάνο Κάτια Τζιουμάκη, φλάουτο Ελευθερία Φραγκουδάκη, βιολοντσέλο Θέμης Βαγενάς, κιθάρα Αργύρης Μπατσκίνης. Επίσης συνεργάζονται στην κατασκευή σκηνικών οι Αργύρης Ζήσης, Θανάσης Ματσαγκιάς, ο ηλεκτρολόγος Κώστας Τατάκος και στον ήχο ο Βασίλης Σταμόπουλος. Υπεύθυνη σχολικών παραστάσεων είναι η Πέπη Αγραφιώτου.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 5 ευρώ για ενήλικες 3 ευρώ για παιδιά. Για τους κάτοχους κάρτα ανεργίας η είσοδος είναι δωρεάν. Κρατήσεις θέσεων για σχολεία στο τηλέφωνο 24210 82870 (κα Αγραφιώτη) και για το κοινό στον «Δίαυλο», στο τηλέφωνο 24210 25363.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου