ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όπερα «Η Σταχτοπούτα» του Giachino Rossini

όπερα-η-σταχτοπούτα-του-giachino-rossini-343906

Τη μεγάλη συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Το βραβευμένο πρόγραμμα αναμετάδοσης που απαίτησε ειδικό εξοπλισμό, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα του «Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού- Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο» ( ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης

Με την εκπληκτική παράσταση «Η Σταχτοπούτα», του Gioachino Rossini το Σάββατο 10 Μαΐου και ώρα 19:55 συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD».

Πρόκειται για μια από τις πιο απολαυστικές κωμικές όπερες σε δύο πράξεις

Η Σταχτοπούτα χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα μελωδική μουσική, σκηνές με έντονη θεατρικότητα και ένα ποιητικό κείμενο με διαρκείς ανατροπές.

Η υπόθεση αφορά στην Αντζελίνα, θετή κόρη του Ντον Μανίφικο και πραγματική κόρη ενός πλούσιου εμπόρου, την οποία φωνάζουν Σταχτοπούτα. Η Σταχτοπούτα καταπιέζεται και ζει μια ζωή μέσα στην περιφρόνηση από τον πατριό και τις άσχημες κόρες του. Οι αδελφές της υποβιβάζουν τη Σταχτοπούτα σε ρόλο υπηρέτριάς τους, ενώ αυτές χαίρονται όλα τα πλούτη του εμπόρου, και την αναγκάζουν να κοιμάται στις στάχτες του τζακιού, απ’ όπου και το όνομα Σταχτοπούτα. Ερωτεύεται τον πρίγκιπα Ντον Ραμίρο, ο οποίος εκτιμά την καλοσύνη της και μετά από περιπέτειες, τη νυμφεύεται.

Η υπόθεση βασίζεται φυσικά στο γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περρώ, έχει όμως και κρίσιμες διαφορές, οι οποίες σχετίζονται με την εποχή που γράφηκε το έργο. Ήταν τότε αδιανόητο η πρωταγωνίστρια να δείξει επί σκηνής τις γάμπες της, κι έτσι, λόγου χάριν, δεν υπάρχει γοβάκι στο έργο: ο πρίγκιπας βρίσκει την αγαπημένη του χάρη σε ένα βραχιόλι.

Σε έναν αληθινό φωνητικό άθλο – τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους στην Σταχτοπούτα του Ροσσίνι ερμηνεύουν η μέτζο σοπράνο Joyce DiDonato στην πρώτη της παράσταση στη Met τον ομώνυμο ρόλο στη Σταχτοπούτα του Rossini με τον κορυφαίο του μπελκάντο τον τενόρο Juan Diego Flórez.

Ο πρώτος μαέστρος της Met Fabio Luisi διευθύνει ερμηνευτές που περιλαμβάνουν: τον Pietro Spagnoli στο ντεμπούτο του στη Met στον ρόλο του υπηρέτη Νταντίνι, τον Alessandro Corbelli στον ρόλο του θετού πατέρα της Σταχτοπούτας Ντον Μανίφικο, και τον Luca Pisaroni στον ρόλο του δασκάλου του Ντον Ραμίρο.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΔΙΑΥΛΟΣ , Τοπάλη 14 τηλ 24210-25363

Ώρες προπώλησης:

Τρίτη & Πέμπτη: 10:00-15:00
Τετάρτη & Παρασκευή: 15:00- 21:00
Σάββατο: 10:00-14:00

Κινηματοθέατρο Αχίλλειο

Ώρες προπώλησης:

Μία ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του θεάτρου

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων και για την προπώληση των εισιτηρίων επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου