ΕΞΟΔΟΣ

«Ζωή σαν τριαντάφυλλο…»

ζωή-σαν-τριαντάφυλλο-346067

Η υψίφωνος Σύλβια Τσιμπανάκου ερμηνεύει Εντίθ Πιάφ στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας

Ενα μεγάλο αφιέρωμα στη μεγάλη ντίβα Εντίθ Πιαφ, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από το θάνατό της, θα παρουσιάσει η γνωστή σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου με τη συνοδεία στο πιάνο του Πάνου Γαλανόπουλου, στενού συνεργάτη και μόνιμου συνοδού της τάξης μονωδίας της. Η συναυλία με τίτλο «La vie en rose/ η ζωή σαν τριαντάφυλλο…» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 10 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο νέο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά με Σταδίου). Το μουσικό αφιέρωμα, που διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου – Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου αποτελεί φόρο τιμής στη μοναδική καλλιτέχνιδα που σφράγισε με τη φωνή και την παρουσία της το γαλλικό τραγούδι.

Γνωστή διεθνώς για τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή της η Εντίθ Πιάφ γεννήθηκε στο Παρίσι με γονείς καλλιτέχνες του δρόμου. Η αναγνώριση ήρθε με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με το περίφημο τραγούδι «La vie en rose» που έγινε γρήγορα παγκόσμια επιτυχία και στη συνέχεια διαχρονική αξία. Η Εντίθ Πιάφ έκανε πολλές περιοδείες στις Η.Π.Α. και από τα τέλη της δεκαετίας του ’40 αγγλικές διασκευές των τραγουδιών της έφθαναν στις πρώτες θέσεις pop charts παγκοσμίως.

H υψίφωνος Σύλβια Τσιμπανάκου, που είναι κάτοχος υποτροφίας Μαρία Κάλλας, γεννημένη στην πόλη του Βόλου, ξεκίνησε τα πρώτα της μουσικά βήματα μελετώντας με τη διακεκριμένη σολίστ κ. Ιουλία Τρούσσα. Σημαντικές εμφανίσεις της: Gala Concert στη Μνήμη της Μαρία Κάλλας – τιμητική εκδήλωση για τον μεγάλο Ελληνα ζωγράφο El Greco, υπό την αιγίδα της UNESCO στην Εθνική Λυρική Σκηνή – ρεσιτάλ με το Conjiunto Instrumental Solistas de Malaga Filarmonic στο Sala maria Cristina στη Μάλαγκα της Ισπανίας. Γενική είσοδος της συναυλίας είναι 5 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου