ΕΞΟΔΟΣ

Συνεχίζεται με επιτυχία

συνεχίζεται-με-επιτυχία-372781

Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου

Πλούσια είναι τα δρώμενα για το φετινό «Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου 2014», που έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο. Φέτος, το Φεστιβάλ, γιορτάζει 15 χρόνια ζωής και οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι αποκτά στοιχεία ταυτότητας.

Τα κύρια σημεία του προγραμματισμού για φέτος είναι το 1ο Φεστιβάλ βιολοντσέλου, που θα πραγματοποιηθεί από 19 -27 Ιουλίου, στη Ζαγορά, τα σεμινάρια, master classes και συναυλίες στο βιολί, πιάνο, τραγούδι-μελοδραματική και φλάουτο και στη μουσική δωματίου από όλους τους καθηγητές, από 19-27 Ιουλίου, στη Ζαγορά.

Οπως επίσης το σεμινάριο και μελοδραματικής με τη σοπράνο Σοφία Κυανίδου από 28 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου. Μεταξύ άλλων στο Φεστιβάλ θα γίνουν συναυλίες, διαλέξεις, εκθέσεις χαρακτικών κ.α.

Το Φεστιβάλ Πηλίου, από την ίδρυσή του, στηρίζει τα παιδιά της περιοχής , δίνοντάς τους την ευκαιρία να προσεγγίσουν την κλασική μουσική με αυθόρμητο και βιωματικό τρόπο.

Χωρισμένο σε ενότητες

Συγκεκριμένα οι ενότητες είναι οι εξής:

Α. «Ο Διόνυσος και ο Αρχαίο Θέατρο». Προ-φεστιβαλική εκδήλωση λόγου, κίνησης και μουσικής, με τη συμμετοχή των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς και της Ζωής Σαμσαρέλου στο πιάνο.

Β. Συναυλία με τον Δημήτρη Καραγιαννακίδη, βιολοντσέλο και τη Ζωή Σαμσαρέλου στο πιάνο και Γ. Προβολή ενός φιλμ διάρκειας 15 λεπτών με τον τίτλο: «15 χρόνια Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου».

Τέλος οι διοργανωτές θα ασχοληθούν φέτος με το θέμα της αρχαίας τραγωδίας, ένα θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο διδασκαλίας για τους μαθητές του σχολείου σε όλη τη διάρκεια του έτους. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: http://www.pelionfestival.gr/ ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 6948881909.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου