ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία «Τα παιδιά παίζουν για παιδιά»

συναυλία-τα-παιδιά-παίζουν-για-παιδι-374152

Συναυλία στο ορφανοτροφείο από το κιθαριστικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου

Μια ξεχωριστή εκδήλωση θα παρουσιαστεί την Τρίτη 27 Μαΐου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ορφανοτροφείου Βόλου από το κιθαριστικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου με υπεύθυνη τη καθηγήτριας κιθάρας κ. Κυριακή Πολίτου. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι αφιερωμένο, φυσικά, στα παιδιά του ορφανοτροφείου και τίτλο «Τα παιδιά παίζουν για παιδιά».

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα θα περιλαμβάνει γνωστά κομμάτια από τα έργα του Έλληνα συνθέτη για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Μελωδίες, όπως το «βαλς των χαμένων ονείρων», «χάρτινο το φεγγαράκι», «τώρα που πας στην ξενιτιά» είναι χαραγμένες στις ψυχές όλων μας και συναρπάζουν όσες φορές και να τις ακούσει κανείς.

Το κιθαριστικό σύνολο, για το οποίο έγινε η διασκευή των κομματιών από την ίδια την κ. Πολίτου, συστήθηκε για πρώτη φορά το 2000 έπειτα από πρωτοβουλία της. Ο εκπαιδευτικός στόχος του συνόλου είναι αναπτύξουν οι μαθητές, ταυτόχρονα με τη διαδικασία μάθησης του οργάνου, το μουσικό τους ταλέντο αλλά και να διευρύνουν το φάσμα τον μουσικών ακουσμάτων τους μέσα από την ομαδικότητα και την συνεργασία σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και με τακτικές εμφανίσεις στα δρώμενα του Δημοτικού ωδείου. Φέτος για πρώτη φορά και έπειτα από πρόταση του διευθυντή του Δ.Ω.Β. κ. Ανδρέα Μιμαίου θα παρουσιάσει τη δουλεία του εκτός ωδείου.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο κιθαριστικό σύνολο είναι οι: Φιλοθέη Αλεξανδράκη, Ιωάννα Αραμπατζή, Κωνσταντίνα Αραμπατζή, Μαρίτα Γεωργούδη, Βασίλης Γανωτόπουλος, Ηλίας Λεφούσης, Ευαγγελία Μακρή, Αθανάσιος Μακρής, Ματίνα Ξηρομερίτη, Αντώνης Παπαμιχαήλ, Ελντα Ροδίτη, Αρτεμις Σταμούλη, Στεφανία Τσατσαρώνη, Αποστολία Τσιμπουκή, Μάριος Υδραίος, Θάνος Φαρμάκης, Γιάννης Χατζηδημητράκης και Μαρίνα Χατζιεφραιμίδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου