ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιώργος Στυλιανουδάκης – Η Κρήτη μέσα από τα μάτια μου

γιώργος-στυλιανουδάκης-η-κρήτη-μέσα-377218

Ο λόγος για το γνωστό πλέον τσιπουράδικο του Βολου, το ΜεΖεν Από την αρχή της λειτουργίας του, ξεκίνησε μια σειρά γαστρονομικών event, τα «ΜεΖεν Guests» που λαμβάνουν χώρα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Καλεσμένοι είναι διακεκριμένοι chefs, οι οποίοι αναλαμβάνουν την πρόκληση, να δημιουργήσουν τσιπουρομεζέδες, ο καθένας με το δικό του τρόπο και στυλ κουζίνας, και να τα παντρέψουν με τσίπουρα και αποστάγματα, δημιουργώντας έναν ενδιαφέρον «διάλογο» μεταξύ της Νέα Ελληνικής κουζίνας και της Βολιώτικης φιλοσοφίας του τσίπουρου.

Τα έσοδα της κάθε εκδήλωσης διατίθενται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα του Βόλου.

Η αρχή έγινε με τον Δημήτρη Παμπόρη, chef του Patmos Aktis suites and spa, με θητεία σε εστιατόρια στην Ελλάδα και τη Γαλλία και μέλος της γαστρονομικής ομάδας «Orexis». Στο εστιατόριο του Patmos Aktis, «Apocalipsis» σερβίρει βραβευμένη δημιουργική Ελληνική κουζίνα τα τελευταία 3 χρόνια και είναι ένας από τους δημιουργικότερους chef της γενιάς του.

Η συνέχεια ήταν με τον Αθηναγόρα Κωστάκο, chef του Bill & Coo στη Μύκονο και με εντυπωσιακό βιογραφικό σε κορυφαία εστιατόρια εντός και εκτός συνόρων, πολλά από αυτά βραβευμένα με αστέρι Michelin.

Το επερχόμενο event σήμερα Τετάρτη 28-05-14 έχει Κρητικό άρωμα και θα παντρέψει την παραδοσιακή και μοντέρνα Κρητική κουζίνα

Καλεσμένος είναι ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, ο «Γκουρού» του ψησίματος σε κενό αέρος και της Μοριακής γαστρονομίας στην Ελλάδα. Με προϋπηρεσία σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, όπως το Quique Dacosta Restaurant (2*Michelin ) στην Ισπανία, το Noma στη Δανία (1ο Βραβείο στα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου), το Alain Ducasse au Plaza Athenee (3*Michelin) στη Γαλλία, επέστρεψε στην Κρήτη και την μεγάλη του αγάπη, την Κρητική κουζίνα. Εκεί συνδύασε την εμπειρία του με τα Κρητικά προϊόντα, και το αποτέλεσμα θα το γευτείτε απόψε το βράδυ της Τετάρτης σε ένα πολύ ιδιαίτερο μενού, με συνοδεία φυσικά ρακής και αποσταγμάτων από την Κρήτη.

Αρωγοί στην προσπάθεια του ΜεΖεν και του Chef, είναι το τυροκομείο Καρακάνας, η εταιρία εμπορίας τροφίμων και λαχανικών «Πάπρικα», το Μπακάλικο της Κρήτης, η εταιρία εμπορίας τροφίμων «Γαϊτανίδης», η φάρμα «Εξοχικό» στο Κατηχώρι Πηλίου, και ο «Τροφοσυλλέκτης» από το Μικρό Χωριό Ευρυτανίας.

Η συμμετοχή είναι 25 euro και τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν στο Γηροκομείο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου