ΕΞΟΔΟΣ

Στα βήματα της παράδοσης

στα-βήματα-της-παράδοσης-416446

Σήμερα το 1ο αντάμωμα Συλλόγων αλησμόνητων πατρίδων

Το 1ο Αντάμωμα Συλλόγων Αλησμόνητων Πατρίδων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 21:00, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας.

Η Ενωση Ποντίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι», η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών «Ιωνες», ο Σύλλογος Καππαδοκών, ο Σύλλογος Διατήρησης της Παράδοσης Ανατολικής Ρωμυλίας και ο Σύλλογος Θρακών, συμπράττουν και παρουσιάζουν ένα θέαμα με χορό, ζωντανή μουσική και τραγούδι, δρώμενα και εικόνα, ζωντανεύοντας μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Η αποψινή εκδήλωση έχει νοσταλγικό άρωμα από τον Πόντο, τα Παράλια και το Εγγλεζονήσι της Μικράς Ασίας, την Καππαδοκία, την Ανατολική Ρωμυλία και την Ανατολική Θράκη, με χορούς όπως «Σέρρα» και «Σερρανίτσα», «Μπάλλο», «Καρσιλαμά», «Ατταρη» και «Συρτόμπαλλο», «Τρωύρο», «Μπόγδανο» και «Μπαϊτούσκα», «Ζωναράδικο», «Ξεσυρτό» και «Ντρίτσα» που αποδίδουν τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων υπό τον ξεχωριστό ήχο των μουσικών οργάνων που αντιπροσωπεύουν κάθε περιοχή και της χορωδίας του συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι» που ερμηνεύει με μοναδικό όπως πάντα τρόπο, μερικά από τα παραδοσιακά κομμάτια.

Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια και συνεργασία των μελών των Δ.Σ., των δασκάλων, των χορευτών, των χορωδών και των μουσικών που τελικά ευόδωσε, παραμερίζοντας τεχνικά και άλλα θέματα, με σκοπό αφενός τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών των συλλόγων και αφετέρου την προσφορά μιας εκδήλωσης με πλούσιο θέαμα στο κοινό της Μαγνησίας, προβάλλοντας παράλληλα στοιχεία του πολιτισμού και της παράδοσης από τις άλλοτε ακμαίες ελληνικές περιφέρειες.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου, ενώ χορηγός ήχου είναι ο Μουσικός Οίκος Κεχαΐδη. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου