ΕΞΟΔΟΣ

«Φιλομένα» στην Εξωραϊστική

φιλομένα-στην-εξωραϊστική-419380

Η βραβευμένη ταινία «Φιλομένα» θα προβληθεί έως σήμερα Δευτέρα 14 Ιουλίου στις 9.30 μμ στο θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική».

Η ταινία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο προβολών του Σινέ Μεσόγειος και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς, σενάριο Στιβ Κούγκαν, Τζεφ Πόουπ (από το βιβλίο «The Lost Child of Philomena Lee» του δημοσιογράφου Μάρτιν Σίξσμιθ).

Τη μουσική υπογράφει ο εκ Βόλου καταγόμενος Αλεξάντρ Ντεσπλά. Πρωταγωνιστούν: Τζούντι Ντεντς, Στιβ Κούγκαν, Σόφι Κένεντι Κλαρκ. Η ταινία ήταν υποψήφια για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α’ Γυναικείου Ρόλου και Μουσικής. Απέσπασε Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA).

Ο Στίβεν Φρίαρς μετατρέπει μια σπαρακτική αληθινή ιστορία σε μια ακόμη ωραία ταινία, που χαίρεσαι να παρακολουθείς απολαμβάνοντας κάθε στιγμή. Αξιοσημείωτη η υπέροχη μουσική επένδυση της ταινίας από τον εξαιρετικό παριζιάνο συνθέτη μουσικής για κινηματογράφο Αλεξάντρ Ντεσπλά (η μητέρα του είναι Ελληνίδα, γεννημένη στο Βόλο, το γένος Αλέξανδρου Λαδόπουλου, με καταγωγή από τη Σμύρνη).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου