ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική παράσταση στο Σανατόριο Καραμάνη «Ζωοδόχος Πηγή» στα Χάνια Πηλίου

θεατρική-παράσταση-στο-σανατόριο-καρ-435362

Θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Σανατορίου Καραμάνη «Ζωοδόχος Πηγή» στα Χάνια Πηλίου, αύριο Παρασκευή 4 Ιουλίου στις 19.00.

Συγκεκριμένα, η θεατρική ομάδα Ληνός του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει το έργο της Χαρούλας Αποστολίδου Λαϊκό Σανατόριο Ασβεστοχωρίου «Ούτε Μια Αναπνοή Χαμένη».

Το φως και το σκοτάδι ως συστατικά στοιχεία της φύσης συνυπάρχουν και εναλλάσσονται, όπως η εισπνοή εναλλάσσεται με την εκπνοή. Το φως και η εισπνοή θεωρούνται ζωοδοτικά στοιχεία. Οχι όμως αυθύπαρκτα. Η συνειδητοποίηση της ύπαρξής τους προϋποθέτει τη σύγκριση και συνύπαρξη τους με το σκοτάδι και την εκπνοή. «Αυτή τη συνύπαρξη θέλει να προσφέρει στους μετέχοντες της παράστασης «Λαϊκό Σανατόριο Ασβεστοχωρίου. Ούτε μια αναπνοή χαμένη» η θεατρική ομάδα «Ληνός» του νοσοκομείου Γεώργιος Παπανικολάου, μέσα από το κείμενο της Χαρούλας Αποστολίδου» υπογραμμίζουν οι συντελεστές της παράστασης.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Βούλα Γεωργιάδου, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εφη Καλαϊτζίδου, τη σκηνογραφία επιμελήθηκε η Ερση Παπαδοπούλου, σχεδιασμός φωτισμών Χρήστος Τζιμούρτης, πρωτότυπη μουσική σύνθεση – τσέλο: Χρήστος Συκιώτης, στην κονσόλα ήχου ο Σταύρος Μπαρτζώκας.

Στην παράσταση εμφανίζονται κατά σειρά: Λουκάς Δαγδηλέλης, Φωτεινή Χαριτούδη, Ηρακλής Αλεξάνδρου, Θόδωρος Λαμπριανίδης, Κατερίνα Φωτιάδου, Γρηγόρης Σακαλίδης, Γεράσιμος Μπαμίχας.

Η ιδέα για την παράσταση και το θέμα της έγινε γρήγορα ανάγκη για τα μέλη της ομάδας. Οι ιστορίες που θα διαχειριστούν την εναλλαγή φωτός και σκότους ανακαλύφθηκαν κάτω από την αχλή του χρόνου από τα μέλη της ομάδας, προσφέρθηκαν ως αργιλώδης πρώτη ύλη στη συγγραφέα κι εκείνη έπλασε το λόγο χρησιμοποιώντας για υλικά φως, σκοτάδι και αναπνοές.

Στην παράσταση εμπεριέχονται με σεβασμό αιχμηρές ιστορικές στιγμές της περιοχής, εμπλεκόμενες με προσωπικές ιστορίες ανθρώπων, με άξονα τις αιτίες, τη δημιουργία και την ύπαρξη του Λαϊκού Σανατορίου Ασβεστοχωρίου.

Η θεατρική ομάδα του νοσοκομείου Γεώργιος Παπανικολάου δημιουργήθηκε το 1991 και έδωσε την πρώτη της παράσταση με το έργο του Μ. Κορρέ «Το διπλανό κρεβάτι». Την ομάδα αποτελούν εργαζόμενοι κάθε εργασιακής ιδιότητας του νοσοκομείου και δημιουργήθηκε με σκοπό να καταργήσει τεχνητούς διαχωρισμούς ανάμεσα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και να αποτελέσει τόπο συνάντησης για ανθρώπους και αφορμή ώσμωσης χαρακτήρων και εμπειριών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου