ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Η ζωή της Αντέλ»

προβολή-ταινίας-η-ζωή-της-αντέλ-443379

Με την ταινία «Η ζωή της Αντέλ», που κέρδισε Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, συνεχίζονται οι προβολές του «Σινέ Μεσόγειος» στο θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική. Οι προβολές αρχίζουν την Παρασκευή 27 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. και θα συνεχιστούν έως την Κυριακή 29 Ιουνίου.

Η ταινία είναι συμπαραγωγή Γαλλίας, Βελγίου, Ισπανίας και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Αμπντελατίφ Κεσίς. Το φιλμ είναι βασισμένο στο κόμικ της Ζυλί Μαρό «Το μπλε είναι το πιο ζεστό χρώμα». Πρωταγωνιστούν: Αντέλ Εξαρχόπουλος, Λεά Σεντού, Σαλίμ Κεσιούς.

Από τους πιο ευαίσθητους σύγχρονους δημιουργούς, ο Γαλλοτυνήσιος Κεσίς σκηνοθετεί με σοκαριστικό ρεαλισμό και θαυμαστή δεξιοτεχνία τις σκοτεινές διαδρομές της σεξουαλικής επιθυμίας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι ταξικές διακρίσεις εξουσιάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις.

Στην ταινία του Κεσίς, παρά την τρίωρη διάρκειά της, ούτε ένα πλάνο δεν μοιάζει περιττό, καθώς η αφήγηση σε βυθίζει ολοκληρωτικά στην πραγματικότητα της ηρωίδας του, στην καθημερινότητά της και στο συναισθηματικό κόσμο της, μέσα από μια ερωτική σχέση που θα την σημαδέψει και θα την καθορίσει.

Συναντάμε για πρώτη φορά την Αντέλ μαθήτρια λυκείου. Οχι τυχαία, διαβάζει για μια σχολική εργασία της το ατελείωτο μυθιστόρημα του Πιέρ ντε Μαριβώ «Η ζωή της Μαριάν», γύρω από την συναισθηματική εκπαίδευση ενός κοριτσιού. Ομως, η συναισθηματική διαδρομή της Αντέλ θα είναι πολύ πιο περιπετειώδης, βαθιά και πλήρης από αυτή της Μαριάν. Θα ξεκινήσει όταν μια μέρα συναντηθεί με την Εμά, ένα παράξενο, όμορφο αγοροκόριτσο με μπλε μαλλιά, για να οδηγηθεί μαζί της σε μια θυελλώδη σχέση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου