ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Μια βραδιά στο Σαιν Τροπέ»

προβολή-ταινίας-μια-βραδιά-στο-σαιν-τ-448952

Με την ταινία «Μια βραδιά στο Σαιν Τροπέ» που θα προβληθεί από την Τρίτη 24 έως και την Πέμπτη 26 Ιουνίου στις 9.30 μμ στο θερινό σινεμά Εξωραϊστική, συνεχίζονται οι καλοκαιρινές του Σινέ Μεσόγειος. Η ταινία, συμπαραγωγή Γαλλίας και Βελγίου, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία, σενάριο: Ντανιέλ Τομσόν (στο σενάριο συνεργάστηκε με το γιο της, Κρίστοφερ Τομσόν). Πωταγωνιστούν Καντ Μεράντ, Μόνικα Μπελούτσι, Ερίκ Ελμοσνινό, Ιβρί Γκιτλίς.

Ένας γάμος και μια κηδεία που γίνονται την ίδια ημέρα εντείνουν τις ήδη κακές σχέσεις ανάμεσα σε δυο αδέρφια με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα και τρόπο ζωής. Από το Λονδίνο στο Παρίσι κι από τη Νέα Υόρκη στο Σαιν Τροπέ, μια σειρά από παρεξηγήσεις, έρωτες και προδοσίες περιπλέκουν περισσότερο τα πράγματα.

Δοκιμασμένη στο σενάριο (Ασύλληπτη απόδραση, Οι περιπέτειες του Ραμπί Ζακόμπ, Το μπλε ποδήλατο, Βασίλισσα Μαργκό), αλλά και στη σκηνοθεσία (Το γλυκό των Χριστουγέννων, Πτήση για δύο, Πρώτη σειρά πλατεία), η Ντανιέλ Τομσόν, γεννημένη το 1942 στο Μονακό, υπογράφει αυτή την ανάλαφρη, πολυπρόσωπη, κοσμοπολίτικη αισθηματική κομεντί. Η σπιρτάδα του καστ, οι εύστοχες πινελιές μαύρου χιούμορ, η ωραία φωτογραφία και το φολκλορικό ντεκόρ βοηθούν να περάσει εύκολα στο κοινό η ευχάριστη, καλοκαιρινή, χαλαρή αίσθηση του φιλμ.

Ο ελληνικός τίτλος «Μια Βραδιά στο Σαιν Τροπέ» προέρχεται από το δεύτερο τμήμα της ταινίας, όπου οι δυο αδελφοί με τις οικογένειές τους συναντιούνται τυχαία στην Κυανή Ακτή. Οι μεν για θερινές διακοπές, οι δε για κονσέρτο κλασικής μουσικής. Κοινός παρονομαστής και καταλύτης, ο έρωτας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου