ΕΞΟΔΟΣ

«Τι γλυκό να σ’ αγαπούν»…

τι-γλυκό-να-σ-αγαπούν-450308

Μια μαγική βραδιά περιμένει τους τυχερούς που θα βρεθούν την Τετάρτη 25 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελ. Μερκούρη» σε μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στο Ελληνικό Τραγούδι με τίτλο «Τι γλυκό να σ’ αγαπούν». Στην σπάνιας ομορφιάς αυτή εκδήλωση, ο Βόλος, με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, θα τιμήσει τους μεγάλους Ελληνες Συνθέτες Μίμη Πλέσσα και Γ. Ζαμπέτα, μέσα από ένα μαγικό ταξίδι στα ομορφότερα Ελληνικά Τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε.

Είναι μια ακόμα πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας (Επιμέλεια -συντονισμός: Κ. Σκριάπας), που αυτή τη φορά παρουσιάζει δύο από τους μεγαλύτερους Ελληνες συνθέτες, τον Μίμη Πλέσσα και τον Γ. Ζαμπέτα, σε έναν πρωτότυπο συνδυασμό, αφού ο καθένας από την πλευρά του και με την ιδιαίτερη αισθητική του, προσέφερε σπουδαίο έργο στον σύγχρονο μουσικό μας πολιτισμό και μας συντρόφευσε όλους επί δεκαετίες.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη αυτή συναυλία, που είναι μια πλούσια μουσική παράσταση, με τη συμμετοχή δεκάδων σπουδαίων συντελεστών, με την ευγενική συμμετοχή και του μοναδικού Κ. Σμοκοβίτη, απευθύνεται σε όλο το απαιτητικό μουσικόφιλο κοινό του Βόλου και της Μαγνησίας και περιλαμβάνει μια πανδαισία με 40 από τα καλύτερα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα και Γ. Ζαμπέτα, με σπουδαίες φωνές, χορογραφίες από την Βάσω Τηλιοπούλου, βιντεοπροβολές, κείμενα, συγκίνηση, νοσταλγία και σολίστες, σε ένα μαγικό ταξίδι στις καλλίτερες στιγμές των μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

Συμμετέχουν οι εξαιρετικοί ερμηνευτές: Κ. Σμοκοβίτης, Ζωή Τζαλαβρέτα, Ν. Αλεξίου και ο Στέφ. Εμμανουήλ, Μουσικοί-σολίστ :Δημ. Μπεφάνης – Μπουζούκι -Φωνή, Ν. Αλεξίου – Φωνή – Κιθάρα,Στάθης Θεοχαράκης – Πιάνο,Βαγγέλης Χάνος – Μπάσο, Αγγελος Τσιριγωτάκης ,Τύμπανα, Χορογραφίες: Βάσω Τηλιοπούλου, Χορεύουν: Χορευτές της Σχολής Chorus Line Βόλου, Βιντεοπροβολή : Γ. Τζήκας Αφηγούνται ο Μουσικοσυνθέτης και Στιχουργός Θ. Αστερίου και η Κατ. Σκόδρα.

Η μεγάλη αυτή εκδήλωση (με συμβολική, μάλιστα, είσοδο 5 ευρώ), έχει ιδιαίτερο κοινωνικό σκοπό αφού θα ενισχύσει το πλούσιο έργο κοινωνικής αλληλεγγύης του Δικτύου «Περραιβία» με τη στήριξη ευπαθών ομάδων με τρόφιμα και φάρμακα.

Την εκδήλωση, που τελεί υπό την Αιγίδα και του Δικτύου «Περραιβία», διοργανώνει ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου για να τιμηθούν με τον καλύτερο τρόπο και όπως τους αξίζει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, που δικαιούνται από όλους μας και της αναγνώρισης και του σεβασμού.

Για τη ζωή και το έργο του Μίμη Πλέσσα που μάλιστα έχει βραβευτεί για την προσφορά του στον Παγκόσμιο Πολιτισμό, αλλά και του αξέχαστου Γ. Ζαμπέτα, που λάμπρυνε την Ελληνική μουσική, θα μιλήσουν ο Θ. Αστερίου (μουσικοσυνθέτης -στιχουργός) και η Κατ. Σκόδρα, ενώ στη συναυλία αυτή θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά από τον Κ. Σμοκοβίτη, το τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για τον αείμνηστο Γ. Ζαμπέτα σε μουσική Δ. Χιονά και στίχους Θ. Αστερίου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα σπουδαίες και μοναδικές εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής, που άφησαν ιστορία και αφορούσαν τη Σοφία Βέμπο, το Μάνο Χατζιδάκι, τον Γ. Μουζάκη, το Νίκο Καββαδία, τον Στ. Καζαντζίδη, το Νίκο Γκάτσο, τον Αλ. Σακελλάριο, τον Ελληνικό Κινηματογράφο, την Οπερέτα ,το Μιούζικαλ κ.ά..

Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στον «Δίαυλο»-Τοπάλη 14 και η συμβολική τιμή εισόδου είναι 5 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου