ΕΞΟΔΟΣ

Συναυλία στην Ανάληψη

συναυλία-στην-ανάληψη-451764

Συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Βόλου και της Λαϊκής και Παραδοσιακής Ορχήστρας Ωδείο Βόλου «Ρυθμός» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 22 Ιουνίου στις 20:15 στο προαύλιο του Ι. Ν. Αναλήψεως, στο πλαίσιο της

Ευρωπαϊκή Ημέρας Μουσικής. Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου για τρίτη συνεχή χρονιά συμμετέχει με τις δικές της μουσικές δυνάμεις και προτάσεις στον επιτυχημένο αυτό θεσμό.

Η Λαϊκή και Παραδοσιακή Ορχήστρα δημιουργήθηκε το έτος 2012 με έδρα το Βόλο και συγκεκριμένα το Ωδείο Βόλου «Ρυθμός». Αποτελείται από μουσικούς με μεγάλες φιλοδοξίες, πολλές συμμετοχές σε σύνολα και συναυλίες τοπικού και όχι μόνο χαρακτήρα αλλά πάνω από όλα με χαρακτηριστική έλξη στον γενικότερο μουσικό χώρο.

Τα μέλη της ορχήστρας ένωσαν τις δυνάμεις, το ταλέντο και το μεράκι τους για την ίδρυση του συνόλου αυτού, έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους επιτυχημένες εμφανίσεις τόσο στην πόλη του Βόλου όσο και εκτός. Τα περισσότερα από τα μέλη της ορχήστρας τον Σεπτέμβρη του 2013 πλαισίωσαν την «Europe Art orchestra» σε φεστιβάλ που διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην πόλη LEMAN της Γαλλίας αποσπώντας άψογες κριτικές για το άρτιο μουσικό αποτέλεσμα. Η Λαϊκή και Παραδοσιακή Ορχήστρα του Ωδείο Βόλου «Ρυθμός» είναι ένα πολλά υποσχόμενο μουσικό σύνολο με μεγάλη αναγνωσιμότητα από τα πρώτα κιόλας βήματα της, στο λαϊκό – παραδοσιακό τραγούδι. Υπεύθυνος Ορχήστρας: Νίκος Χιώτογλου.

Μέλη της ορχήστρας είναι οι: Χρυσόστομος Χατζηγεωργίου, ακορντεόν, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, σαντούρι, Ρίτα Ζωβοϊλη, κανονάκι, Δάφνη Βέντζα, φλάουτο, Νάνση Παζαρίδη, φλάουτο, Ρισέλ Μέτα, κιθάρα, Γιώργος Μηλιώκας, κιθάρα, Βάγια Καρασάββα – κιθάρα, Γιάννης Ακρίβος – μπουζούκι, λαούτο, Νικόλας Μυλωνάς – κρουστά, Μιχάλης Τσιντσίνης, κρουστά, Νίκος Χιώτογλου, πιάνο.

Μέλη της νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Βόλου «Ρυθμός» είναι οι: Λυδία Τασιού, Ελεάννα Βαρελά, Γιολάντα Μανωλάκη, Ειρήνη Τσόγκα, Κερασία Τσιαμασφύρη, Μαρία Αγγελοπούλου, Αρβανιτίδη Μάρθα, Αγγελίνα Τσακόγια, Αρετή Κατσαγεωργίου, Μαρίνα Κελαϊδώνη, Ζήνα Φακίδη, Νένα Σαρρή, Νεφέλη Σγατζή.

Η Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βόλου με μαέστρο τον πολυβραβευμένο Γιάννη Καρκάλα, κατάφερε να καθιερωθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αποσπώντας επαίνους και βραβεία όπου έλαβε μέρος. Συνεργάστηκε με την κρατική ορχήστρα Αθηνών, Βορείου Ελλάδος, με την συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Βόλου, καθώς και με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου ανεβάζοντας έργα μεγάλων μουσουργών. Έλαβε μέρος σε διάφορα χορωδιακά φεστιβάλ της Ευρώπης και της Ελλάδας, τιμήθηκε με πρώτα και δεύτερα βραβεία σε Πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον χορωδιακό διαγωνισμό κρατών-μελών της Ε.Ο.Κ. στην Τολόζα της Ισπανίας.

Πραγματοποίησε τουρνέ σε Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Βουλγαρία, Αμερική κ.α. Συνεργάστηκε με το συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο ανεβάζοντας τα έργα του «Λειτουργία του Ορφέα» και «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και με το συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή με τα τραγούδια του εναρμονισμένα για μικτή χορωδία από τον μαέστρο της Γιάννη Καρκάλα. Συνέπραξε με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή ανέβασε την όπερα του Πουτσίνι «ΤΟΣΚΑ», ενώ το 2001 κυκλοφόρησε το πρώτο C.D. της με τίτλο «Λόγια της καρδιάς» από την εταιρεία EROS MUSIC. Το 2002 παρουσίασε με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου το «REQUIEM» του Gabriel Faure.

Συνέπραξε με τους κορυφαίους έλληνες ερμηνευτές Γιώργο Νταλάρα, Άλκηστη Πρωτοψάλτη και Μαρία Φαραντούρη σε έργα Θεοδωράκη και Χατζιδάκι αντίστοιχα με την Συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Βόλου. Χορηγός επικοινωνίας της γιορτής μουσικής είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου