ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Γιορτή Κερασιού 2014» στον Αγιο Λαυρέντιο

γιορτή-κερασιού-2014-στον-αγιο-λαυρέντ-458964

Το Σάββατο 21 Ιουνίου – Στόχος η ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης

Με φόντο την περιορισμένη παραγωγή κερασιών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν φέτος οι αγρότες, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 21 Ιουνίου από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου η «Γιορτή Κερασιού 2014».

Η «Γιορτή Κερασιού» αποτελεί για την περιοχή θεσμό και πολυαναμενόμενη καλοκαιρινή εκδήλωση. Οπως αναφέρει ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου, «η γιορτή πρωτοξεκίνησε πριν 25 περίπου χρόνια, όταν η αγροτική παραγωγή κυριαρχούσε στον τομέα του βιοπορισμού των Αγιολαυρεντιτών, όταν η ερήμωση δεν είχε ακόμη σαρώσει τις γειτονιές και τα κτήματα του χωριού κι όταν η καλοκαιρινή παραγωγή των κερασιών ήταν σημαντική οικονομική πρόσοδος για την πηλιορείτικη αγροτική οικογένεια».

Φέτος, η γιορτή έχει στόχο να επαναφέρει αναμνήσεις άλλων εποχών και ταυτόχρονα να ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα σήμερα η κερασοπαραγωγή επιτελείται πλέον από ελάχιστους παραγωγούς και έχει περιοριστεί στην εγχώρια κατανάλωση.

Οι επισκέπτες της γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ντόπιες ποικιλίες κερασιών,καθώς και το παραδοσιακό γλυκό που με τόσο μεράκι παρασκεύασαν οι νοικοκυρές του χωριού, αλλά και να διασκεδάσουν με τους χορούς και τις μουσικές στην δροσερή και φιλόξενη πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα διαμορφωθεί ως εξής:

21:30 έναρξη γιορτής – χαιρετισμοί.

22:00 – Χοροί Ρούμελης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θήβας «Τερψιχόριον».

22.30 – Τοπικοί σκοποί από τους μουσικούς: Γιάννη Καραμανιώλα (ζουρνάς), Λαυρέντη Νίτη (ζουρνάς), Νίκο Δεληγιάννη (νταούλι).

23:15 – Παραδοσιακά και λαϊκά ακούσματα από τους Baldafan.weddingband: Σάκης Αξενόπουλος (τραγούδι – βιολί), Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος (κλαρίνο), Σταμάτης Πασόπουλος (ακορντεόν), Στάθης Παρασκευόπουλος (κρουστά).

Παράλληλη δράση: Bazaar χειροποίητων προϊόντων από την Ενωση χειροτεχνών – καλλιτεχνών «Χρωματοσκόπιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου