ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

ευρωπαϊκή-γιορτή-μουσικής-462087

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η Γιορτή της Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 19-22 Ιουνίου στο Βόλο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η φετινή Γιορτή, που πραγματοποιείται για όγδοη χρονιά, περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης από το κέντρο, στα στενά της αγοράς και την παραλία του Βόλου, μέχρι τον πολυχώρο Τσαλαπάτα και τα Παλιά. Τη διοργάνωση ανέλαβε για μια ακόμη χρονιά η Plenty Projects σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Περισσότεροι από 180 καλλιτέχνες θα εμφανιστούν σε περισσότερα από δέκα σημεία της πόλης, προκειμένου να παρουσιάσουν, μέσα σε τρεις γεμάτες ημέρες, τη δουλειά τους και θα ενωθούν με το κοινό της πόλης μας και τους επισκέπτες, με αφορμή τον πολιτιστικό θεσμό της Γιορτής της Μουσικής στο Βόλο.

Ο μουσικός κύκλος ανοίγει την Πέμπτη 19 Ιουνίου με συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30, στο φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού και το Δημοτικό Ωδείου Βόλου.

Θα εμφανιστούν σύνολα δωματίου των τμημάτων εγχόρδων και κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Υπεύθυνοι καθηγητές: Αποστόλης Μητράς (βιολί), Θέμης Βαγενάς (βιολοντσέλο), Νίκος Χρονόπουλος (κρουστά)

Την ίδια μέρα στις 21.00 το πάρτι μεταφέρεται στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως-Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείου Βόλου. Θα εμφανιστεί το σύνολο Blues Jazz Rock του τμήματος σύγχρονης μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, που απαρτίζουν οι Βαγγέλης Χάνος, Δημήτρης Δεμίρης, Γιώργος Κερασιώτης.

Παράλληλα στον πεζόδρομο της Τ. Οικονομάκη, θα πραγματοποιηθούν πέντε παράλληλες εκδηλώσεις. Στην Τ. Οικονομάκη – Γκλαβάνη θα εμφανιστούν οι RedWineBand στις 21.00 σε σε συνεργασία με το Elefantas Coffee Bar. Στην

Τ. Οικονομάκη – Δ. Δαλεζίου, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους «ΤheJacks» και «GettheMani» (Αθήνα) σε συνεργασία με τη Σπείρα cafe.

Στην Τ. Οικονομάκη – Σ. Σπυρίδη, στις 21.00, θα εμφανιστούν οι Ζαμάν και

Natural Chord σε συνεργασία με τις 4 Εποχές.

Στην Τ. Οικονομάκη – Τοπάλη, 20.30, προγραμματίζεται υπαίθριος χορός με τους LindyHopVolos (Independancestudio), σε συνεργασία με το café Κασετόφωνο.

Στην Aγ. Νικολάου – Γαλλίας, στις 21:00, οι λάτρεις του Blues Rock (Live) θα απολαύσουν, σε συνεργασία με το Mod Coffee Bar, τους Wet ‘nRoll και TheDixieProject. Στο Στενό Γραβιάς – Παλιά, στις 23.00, προγραμματίζεται Dancehall, Hiphop (Djset) σε συνεργασία με το Μανιτού bar. Συμμετέχουν οι: KillEmil (Αθήνα), ElephantPhinix (Aθήνα), Mononome (Θεσσαλονίκη), ThStyle.

Στην Πλατεία Παλαιών, 22:30, θα παρουσιαστεί freestyle/ eclectic (DJset), σε συνεργασία με το Posh bar, με την συμμετοχή των IriniLiapikou, AncientAstronauts (Γερμανία), JajaSelecta /BoogieRockaz(Λάρισα).

Χαρούμενοι ρυθμοί

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου, στην παραλία του Βόλου – Τράπεζα Ελλάδος, στις

20:30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου, υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Τασούδη. Στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, 20:30, θα παρουσιαστεί Rock/ Alternative (live), σε συνεργασία με το Lab Art και το Café Santan, με τους SemenoftheSun (Αθήνα), RustyRock, BadSignal, Wave,

Pulse.

Στον πεζόδρομο Σκενδεράνη, στις 21:30, DJ, προγραμματίζεται set / electroacousticlive, έκθεση, σε συνεργασία με την κρεπερί Poquito και το βιβλιοπωλείο/καφέ Χάρτα. Συμμετέχουν AlexandrosKasartzis – solocello & loops, Zulutek (Αθήνα),

LocalDjs.

Στην οδό Κουμουνδούρου-Δημητριάδος, 21:00, προγραμματίζεται PostRock/ Funk (live), σε συνεργασία με το Poco Pico. Εμφανίζονται οι Tommy Gun, Aton, Ality.

Στον πεζόδρομο της Τ. Οικονομάκη – Σ. Σπυρίδη, 21:00, το κοινό θα απολαύσει Κρουστά , Latin χορός (live/ DJ set), σε συνεργασία με τις 4 Εποχές. Θα πραγματοποιηθεί Salsa party με τους Salsa Y Sueño, Dj Estelio “El Social”,

Caracatu αφροβραζιλιάνικα κρουστά.

Στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί Milongaμε τους PuertoDelTango, σε συνεργασία με τo Petite Fleur.

Στον πεζόδρομο στην αρχή της Ερμού 6, 21:00, σε συνεργασία με το Transistor cafe bar, θα εμφανιστεί το Εργαστήρι Jazz Αυτοσχεδιασμού του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Διεύθυνση: Ανδρέας Παπαγιαννακόπουλος.

Στην πλατεία Παλαιών, 22:00, Dj sets freestyle, σε συνεργασία με το Posh bar, με τη συμμετοχή των Salenko (Βέλγιο), Shinobil, BlueHill (Αθήνα) και MisterKentro (Αθήνα).

Στο Στενό Γραβιάς, 22.30, το υπαίθριο πάρτι περιλαμβάνει Freestyle, Electroswing, Drum & Bass (DJset), σε συνεργασία με το bar Mανιτού. Συμμετέχουν Dj Gest,

Brkn Glss, Sirodoth, Space Infaderz: DJ ShyNee & MC SenSee.

Μουσική για όλους

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στον πεζόδρομο Σκενδεράνη, 21:30, προγραμματίζονται DJ sets, έκθεση, σε συνεργασία με την κρεπερί Poquito. Θα πραγματοποιήσουν συναυλία οι OceanBlossom (TwistedLoops), DJArgie.

Στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, STAGE 1, 20:00, προγραμματίζεται ροκ βραδιά, σε συνεργασία με το Lab Art και το Café Santan. Συμμετέχουν :Undercover Band,

Normal band ensemble, The U.N Band (Θεσσαλονίκη), Απόστολος Μόσιος,

Ηχόραμα.

Στο STAGE 2, 21:00, σε συνεργασία με το Lab Art και το Αββαείο, θα εμφανιστούν οι : Γιώργος «Ψαρογιώργης» Ξυλούρης – Jim White (Ανώγεια Κρήτης / Γερμανία)

Percaddiction avec Honey I’m Home (Θεσσαλονίκη), Reggetico Project (Θεσσαλονίκη).

Στην πλατεία Παλαιών, 22:00, θα ακουστεί μουσική House, tech-house (DJset),

σε συνεργασία με το Posh bar, όπου συμμετέχουν οι : 12 Tones (Πύργος),

Double Kay, Αtsou, Philip V, Konstantinos Georgatzas.

Στο Στενό Γραβιάς, 23.00, θα ακουστεί μουσική Freestyle – Raggajungle (DJset),

σε συνεργασία με το Mανιτού bar και την συμμετοχή των : DatCris, Indaboxx,

I Against I feat, Captain live trumpet & Alex Del Barrio vocals.

Δημιουργικές δράσεις

Την Κυριακή 22 Ιουλίου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αναλήψεως, 19:00, θα πραγματοποιηθεί χορωδιακή εκδήλωση, κατόπιν συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος με το Δήμο Βόλου. Εμφανίζεται η Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βόλου, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Καρκάλα.

Οι παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, περιλαμβάνουν : Υπαίθρια έκθεση δημιουργιών από την ένωση χειροτεχνών Χρωματοσκόπιο market σε επιλεγμένα σημεία των εκδηλώσεων (Σκενδεράνη, Τσαλαπάτα, Τ. Οικονομάκη, Παλαιά).

Περίπτερο ενημέρωσης της ΜΚΟ Positive Voice από τη Θεσσαλονίκη και δωρεάν εξέταση ιού HIV για το κοινό. Ανοικτή milonga της ομάδας Puerto del Tango.

Επίδειξη χορού Swing από τους Lindy Hop Volos. Flash mob παρέμβαση έκπληξη από μέλη μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου στο κέντρο της αγοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου